Õllemuffinid

Õlu on üks tore jook. Aga temaga saab muid häid asju lisaks joomisele veel teha. Õlut olen küpsetamisel varemgi kasutanud, näiteks selle maitsva ja lihtsa sepiku küpsetamisel. Seekord aga tulevase St. Patricu päeva puhul võtsin ette ja proovisin ta hoopiski magusatesse muffinitesse pista. Õnnestus väga hästi, ütlen üsna enesekindlalt, et nii õhulisi muffineid ei ole ma aastaid ahjust välja võtnud. Retsepti panin kokku kahe kokandusmaailma raskekaallase varamust ehk siis ühildasin Jamie Oliveri ja Nigella Lawsoni retseptid. Lihtsad põhjused – ühe puhul ei meeldinud mulle suur suhkrukogus ja teise puhul veidi liialdatud võikogus. Võin tõdeda rõõmsalt, et seekordne retseptitimmimine õnnestus ülihästi.

100 g võid
2 muna
170 g suhkrut
250 ml stout-tüüpi õlut
100 g hapukoort
200 g nisujahu
80 g tumedat magustamata kakaod
1 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola

Sulata või ja lase veidi jahtuda. Sega omavahel kuivained – jahu, kakao, sool ja küpsetuspulber. Vahusta munad ja suhkur, lisa hapukoor, õli ja õlu. Lisa kuivained ja sega taigen ettevaatlikult ühtlaseks. Jaota see muffinivormidesse ja küpseta 180C kraadises pöördõhuga ahjus 20 minutit.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *