Kaerahelbeküpsised

Need kaerahelbeküpsised on raudselt ühed mu lemmikutest. Neid on tohutult lihtne valmistada aga samas väga maitsvad. Retsepti muide, avastasin Veski Mati jämedate kaerahelveste paki pealt, punasevärviline. Natuke olen seda kohandanud ka. Kõige paremad ongi need küpsised just nendesamade jämedate kaerahelvestega.

100 gr võid
2 muna
0,5 dl suhkrut
0,5dl fariinsuhkrut
3 tl vaniljesuhkrut
200-250 gr kaerahelbeid

Vahusta munad ja suhkrud, lisa kaerahelbed ja sulatatud või. Lase külmkapis taignal veidi tõmmata, küpseta 180° ahjus kuni pätsid on helepruunid. Lase küpsistel peale ahjust võtmist veidi taheneda enne kui küpsetuspaberilt eemaldad, muidu võib juhtuda, et murenevad katki.

Erilised maiasmokad võivad igale pätsile enne ahjupanemist veidi mett peale niristada.

You may also like...

15 Responses

  1. Kadri says:

    Püüdsin ka neid järele aimta ja tõesti olid head :)

  2. Dee says:

    Väga maitsvad.
    Lisasin veel natuke rosinaid ja mandlilaaste, aga see oli rohkem seepärast, et nende purkide lõpud vahtisid köögilaualt häirivalt vastu.
    Aitäh, et retsepti paki pealt “üles korjasid”. :))

  3. KataKats says:

    Ohh! seda retsepti ma otsisingi! Tahtsin teha kaerahelbeküpsiseid ja otsisin seda retsepti mis on kaerahelveste paki peal, aga ma viskasin paki ära kogematta. Väga maisvad!

  4. käti says:

    mõnes retseptis lisatakse küpsetuspulber, mida see juurde annab. teab keegi?

  5. käti says:

    no koogid paisuvad, aga kas siis küpsised ka paisuvad? :D

  6. Kärt says:

    Ikka paisuvad natuke, küpsetuspulber annab küpsistele veidi õhulisust. Muidu on nad natuke nagu hokilitrit meenutavad käkid :)

  7. triine says:

    Kas peab vahustama suhkru ja munad või võib kloppida ka ? :)

  8. Gätu says:

    Teen neid parasjagu.. jama asi on see, et taigen on nii hea, et saab vist enne otsa, kui küpsised ahju saavad.. :D

  9. Vivka says:

    juhhuuu, kena pühapäeva!
    Just pätsikesed läksid ahju, tänud retseptist!

  10. Tee says:

    taigen tuli küll päris maitsev. Homme hakkan küpsetama – natuke jäi veel järele. Ema ütles, et kaerahelbeid ongi kõige tervislikum süüa toorelt ning ilma või ja suhkruta …

  11. Tiina says:

    Mu ema lisas munadega sidruni mahla and koor. Väga maitsev!

  12. Katrin says:

    Ma ei tea, mis ma valesti tegin – tuli plaaditäis magusat kaerahelbemöginat… Ometi tegin kõik retsepti järgi. Üldse ei seisa teised koos. Lasin külmkapis taheneda ja kõik…

    • Kessu says:

      Sama. Loodan, et rohkem selle retsepti otsa ei komista, ilmselt muna retseptis liiga palju ja võid selle vaevu 200-250g kaerahelbe kohta. Valgub plaadikoogiks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *