Kana-riisi hautis

Kuidagi juhtus nii, et jäime mõlemad korraga haigeks. Ja sellisesse rumalasse haigusesse, kus on väike aga südant pahaks ajav palavik ja mõistust rööviv väsimus. Kõigepealt muidugi umbes nädala-poole jagu tööl vindumist ja siis lõpuks arusaamist, et mõistlik oleks vist ikka koju jääda, vähemalt paariks päevakski.
Hea, et eelmisel õhtul oli piisavalt ettenägelikkust, et natuke süüa ette otsa. Nimelt sain lõpuks nüüd nii, et kana oli marinaadis ööläbi. Nagu peaaegu alati tegema peakski aga tavaliselt ma ei mõtle niipalju ette, et seda teha.

4tk nahata-luudeta kana kintsuliha

Marinaadiks:
pool punase apelsini mahla
terve punase apelsini riivitud koor
2 spl vedelat mett
1/4 hakitud chillipipra kauna
1 tl soola

125gr pruuni riisi
vett
100 gr suvikõrvitsat
1/4 hakitud chillipipra kauna
2 tl mett
1 spl maisitärklist

Sega marinaad, lase kanal tõmmata külmkapis vähemalt üleöö. Prae kanatükid kuumal pannil, tõsta kõrvale. Lisa pannile kogu marinaadi vedelik ja riis. Kuumuta veidi ja lisa vett, umbes 3 dl jagu. Keera kuumus madalamaks ja hauta riisi ca 20 min, vajadusel vett lisades. Haki suvikõrvits ja lisa koos kanaga riisile, maitsesta soola ja meega. Hauta paar minutit, lisa veega segatud maisitärklis ja kuumuta veel paar minutit.

Üleöö marineerimine oli väärt. Apelsini ja chilli maitse oli imendunud sügavale liha sisse, andes kogu söögile mõnusalt magusa meki. See söök peaks olema mahlane, riis ei tohiks olla sõmer ega kuiv.

You may also like...

3 Responses

  1. Anna-Liisa says:

    kas kanafilee ei sobi sarnase toidu tegemiseks? mul liha marineerimisega puudub üldse igasugune kogemus, seepärast uurin.

  2. Kärt says:

    Kindlasti sobib, filee puhul on lihtsalt see, et võib tuimaks minna, kui liiga kaua praadida. Ehk siis prae niikaua kuni valge, tõsta kõrvale ja pärast lisamist kuumuta nii kaua, et söök ühtlaselt soe oleks :)

  3. Anna-Liisa says:

    selge, igal juhul proovin varsti :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *