Tšillikaste ehk sriracha

Kaste

Internetis ammu kuulsaks saanud ja siis igapäevaseks muutunud tšillikaste ehk originaalnimega sriracha. See kaste on ka meie jaoks juba igapäevane, valmistan seda tegelikult juba mitu aastat. Ühtegi muud vabandust peale laiskuse mul pole, miks ma seda siiamaani pole üles pannud. Seda on tapvalt lihtne teha ja see on tapvalt hea, kui armastad tulist sööki. Tulisus sõltub muidugi sellest, kui teravad tšillikaunad õnnestub poest saada, mõnikord on nad mahedad kui paprika ja mõnikord ootamatult ärksad. Kuna retsepti on mu käest küsitud korduvalt, siis teen lõpuks endale asja lihtsalt ja panen selle koos piltidega üles, et siis kõik seda headust teha saaksid.

500 gr puhastatud tšillikaunu
umbes 10 küüslauguküünt
0,5 l õunaäädikat
2 spl jämedat meresoola
3-4 spl mett

Purusta tšillikaunad koos küüslaugu, äädika ja soolaga köögikombainis, segu ei pea olema väga ühtlaselt hakitud. Vala ümber keraamilisse või metallist kaussi, kata toidukile või sobiva kaanega kinni ja jäta toatemperatuurile 24-48. tunniks seisma. Järgmisel või ülejärgmisel päeval vala segu potti või kõrgete äärtega panni, lase segul keema tõusta ja lase umbes 10 minutit vaikselt keeda. Lisa mesi ja sega, lase jahtuda. Kui kaste on jahtunud, vaja see tagasi köögikombaini või blenderisse ja töötle kaste ühtlaseks.
Kõige ühtlasema kastme olengi saanud just blenderiga, samas usun, et ka saumikser teeb selle töö sama hästi ära. Pane kaste sobivatesse purkidesse või pudelitesse ning säilita külmkapis.
Sellest kogusest saab umbkaudu 1 liitri tšillikastet.

Tšillid

KüüslaukPurustatud

You may also like...

4 Responses

  1. Mart K. says:

    Vaatasin hiljuti ägedat pooletunnist dokki selle kastme ajaloost. Julgen soovitada! http://www.youtube.com/watch?v=tXOAx58LBDo

  2. Kadri says:

    Tegin kastet ja väga hea sai. Küsimus, kui kaua seisab külmkapis?

  1. November 25, 2015

    […] just otsa ka, siis muidugi on vaja teha uus laar, milles küsimus. Retsepti leiad sa esialgsest postitusest, ainsa erinevusena, et seekord läks kastmesse ka […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *