Kohupiimakook sidrunikreemiga

Sidrun on mu lemmik! Ja kohupiim. Pühendan selle koogi Helena Mangile, kellega jagame suurt armastust all things lemon vastu. Kui võtsin sellest koogist esimese ampsu, olid mu esimesed sõnad, et see kook maitseks Helenale (mul on tunnistajaid, ühel neist on neli käppa).
See kook saab 24cm läbimõõduga vormis eriti ahvatlevalt kõrge, kui sulle meeldib pisut madalam kook, tee see 26cm vormis.
Retsept on pärit suurte mugandustega Perenaine.ee lehelt.

Sidrunikreem:
2 muna
1 suur munakollane
1 dl sidrunist pressitud mahla (2 sidrunit)
1 spl sidruni riivitud koort
1,2 dl suhkrut
60 g võid

Põhi:
2 dl nisujahu
1 dl kaerajahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,3 tl soola
60 g võid
2 spl suhkrut
1 spl hapukoort / maitsestamata jogurtit
1 muna

Täidis:
600 g 5% kohupiima
1 purk (390 g)magustatud kondenspiima
3 muna
1 sidruni mahl (u 0,5 dl)
1 tl vaniljeekstrakti
tera soola

Võimalusel tee kook valmis söömisele eelneval päeval.
Valmista sidrunikreem: sega kõik koostisosad, välja arvatud või, omavahel klaas- või metallkausis. Kuumuta potis veidi vett, tõsta kauss keeva veega potile (nii, et kausi põhi ei puutuks kuuma veega kokku) ja vispelda segu pidevalt, umbes 5 minutit kuni segu pakseneb. Lisa või, vispelda veel mõni minut ja tõsta jahtuma. Vajadusel kurna läbi sõela.
Sega omavahel põhja koostisosad köögikombainis kuniks moodustub taignapall, suru 24cm läbimõõduga koogivormi põhja ja külgedele. Aseta külmkappi tahenema kuniks valmistad täidise.
Täidise jaoks võiks kõik koostisosad olla toasoojad. Sega need kõik omavahel siidiseks seguks, kas käsitsi või köögikombainis.
Kuumuta ahi 160C kraadini ning vala täidis vormi. Küpseta kooki tund aega, lase vähemalt 4-5 tundi jahtuda. Vala sidrunikreem koogile ja lase veel paar tundi külmas taheneda.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *