Topsikook ehk jogurtikook kakao ja kohviga

Kui tekib suur tahtmine küpsetada kooki aga puudub köögikaal ja mõõtenõu, mida sa siis teed? Sedasama kooki! Vajad vaid topsi, millest võtad jogurti ja kaussi, milles taigen kokku segada. Muud abivahendid on lihtsalt mugavus. Kook ise on kakaone, tummine ja mahlane ka järgmistel päevadel. Soovitan kooki serveerida kas hapukate purustatud marjadega (nt. vaarikad, maasikad või ka kirsid) või maiamad võtavad ligi palli vanilje- või karamellijäätist.
Retsept on pärit Food52 varamutest.

1 tops (ehk 180 g) Kreeka jogurtit
1 tops mahedamaitselist õli
1 tops rafineerimata suhkrut
2 suurt muna
2 topsi nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tops magustamata kakaopulbrit
1 tops kanget kohvi
(0,25 tl soola)

Tühjenda jogurt kaussi ja mõõda ülejäänud koostisosad sama topsiga. Lisa jogurtile õli, suhkur ja toasoojad munad. Sega ühtlaseks massiks kas miksri või vispliga (või lusikaga). Kui segu on ühtlane, lisa jahu, küpsetuspulber ja kakao ning sool. Sega veidi, lisa kõige lõpuks kohv ja sega veel, kuniks taignamass meenutab konsistentsilt hapukoort. Vooderda 24cm laiune koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja õlita vormi küljed. Raputa külgedele veidi kakaod, et kook hiljem kenasti vormi küljest lahti tuleks. Vala taigen vormi, silu pind ühtlaseks ja küpseta 180°C juures 30 minutit. Lase koogil enne lahti lõikamist 30 minutit jahtuda.
Soojale koogile juurde soovitan juurde serveerida jäätist, jahtunud koogile veidi purustatud marju.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *