Kapsarullid, kõige tavalisemad

Kapsarullid pole eriti visuaalseid meeli kütkestav roog, ise kutsun selliseid pruunikas-hallikaid toite “kolesöökideks”. Aga välimus on petlik, sest tegemist on klassikaga ja klassikaliselt maitsva toiduga, olenemata sellest, kes neid lapsepõlves teile valmistas. See retsept on kõige lihtsam, maitsestatud vaid soola ja musta pipraga. Roale võib huvitavamate nüansside tarbeks lisada kas sinepit või mõnda meelepärast ürti või siis puljongisse sisse segada veidi tšillikastet. Aga kui pole ammu kapsarulli saanud, tasub ette võtta just see kõige lihtsam versioon.

10 kapsalehte
keetmiseks vett ja soola
1 dl täisterariisi
500 g veisehakkliha
1 suurem mugulsibul
3-4 küüslauguküünt
soola ja musta pipart
0,5 l puljongit

Murra kapsast kapsalehed, pane potti ja vala peale kuum vesi ja lisa soola. Lase umbes 10 minutit madalal kuumusel keeda. Vahepeal keeda valmis riis. Haki sibul ja küüslauk, prae pannil paar minutit. Lisa hakkliha, pruunista ja maitsesta soola-pipraga. Sega hakklihasegu kokku keedetud riisiga. Kurna kapsalehed, jahuta külma veega ja kuivada köögirätikuga.
Aseta 1 supilusikatäis täidist kapsalehe äärde, keera küljed täidisele peale ja keera rulliks. Kui kapsalehe roots on liiga jäme, viiluta see noaga õhemaks. Aseta rullid ahjuvormi ja kui kõik on rullitud, vala peale puljong ning küpseta umbes 1 tund 180ºC ahjus. Serveeri köögiviljapüreega ja särtsaka sinepiga.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *