Mahlased lihapallid

Las ma tutvustan teile kõige mahlasemaid lihapallide, mida teil saab olema õnn teha ja siis ära süüa. Nimelt kalkunihakklihast tehtud lihapallid, milles on üks koostisosa, mis muudabki need pallid niivõrd maitsvaks, mahlaseks ja mõnusaks. Nimelt, pruunid šampnjonid. Peeneks hakitud pruunid šampinjonid, mis annavad hoopis teise meki muidu võib-olla tavalistele lihapallidele. Ma ei tee tihti retsepte mitu korda aga kui ma neid lihapalle proovisin, ütlesin kohe, et neid peab veel tegema. Olen kindel, et see retsept jääb tihtipeale mu kööki külastama. Seekord serveerisin neid lihtsas tomatikastmes spagettidega aga miks mitte tehas nendest pallidest hoopis suppi või teha juurde spinatikaste ja serveerida köögiviljapüreega? Võtan plaani!
Originaal on pärit Simply Recipes varamust.

500 g kalkunihakkliha (kintsu või rinnafileest, mõlemad sobivad)
250 g pruune šampnjone
1 mugulsibul
2 küüslauguküünt
1 tl kuivatatud salveid
1 tl kuivatatud punet
1 tl kuivatatud melissi
1 tl Dijoni sinepit
1 tl soola
0,5 tl jahvatatud musta pipart
praadimiseks õli

Haki seened ja sibul väga peeneks, kui võimalik, kasuta köögikombaini abi. Kuumuta pannil õli, lisa seene-sibulasegu koos hakitud küüslaugu, ürtide ja poole koguse soola ja pipraga. Prae segu madalal kuumusel umbes 10 minutit ja lase jahtuda. Tõsta jahtunud segu kaussi, lisa hakkliha, sinep ja sool-pipar. Sega segu ühtlaseks massiks ja vormi nendest meelepärase suurusega pallid. Segu on üpriski vedel aga sellest ei tasu heituda, praadides püsivad pallid kenasti koos. Lihapalle on lihtsam vormida, kui niisutad käsi vahepeal veega. Kuumuta pannil veidi õli ja prae lihapalle, kuniks nad on kuldpruunid ja läbi küpsenud.
Serveeri lihtsa tomatikastme ja keedetud pastaga. Ja ära unusta lisada ohtralt riivitud paremsani!

You may also like...

1 Response

  1. oks says:

    Nommm, teen asap järgi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *