Kohevad juustumuffinid

Me kolisime. Ja kolisime. Ja kolisime. Ja pakkisime ja paigutasime. Ja frustratsioon võttis vahepeal maad ja siis väsisime. Ja siis paigutasime natuke veel.
Aga nüüd on see peaaegu läbi ja me oleme juba uues kodus. Kassisabast Kalamajja, kas pole tore. Minumeelest Kalamaja kõige kaunimasse kanti ka veel. Ja sõbranna majagi paistab aknast! Mulle tundub, et mulle hakkab siin väga meeldima. Isegi läbi selle tuima väsimuse, mis mind hetkel valdab.
Uues kodus on ka minule seni tundmatu pöördõhuga ahi. Ja mulle tundub, et mulle hakkab see ahi väga meeldima. Võib-olla on see lihtsalt väga korralik ahi ilma pöördõhutagi. Aga vähemalt tegin ma selles oma elu kõige kohevamad soolased muffinid. Ma ei teagi, kas see on ahju “süü” või mul lihtsalt vedas. Ma ausalt öeldes ei suutnud uskuda kui ahjus neid küpsemas nägin. Paisusid peaaegu poole võrra! Tõeliselt võrratud, tõelisele juustusõbrale.

2 muna
8-9 spl hapukoort
5 dl jahu
2 tl soodat (mitte kuhjaga)
150 gr riivitud juustu
25 gr riivitud või pudistatud sinihallitusjuustu
suts soola
1 dl piima

Vahusta munad ja hapukoor. Sega omavahel jahu, sooda ja sool, lisa munasegule. Lisa ka riivitud juustud ja piim, sega õrnalt. Paiguta tainas muffinivormidesse ja küpseta 200°C ahjus umbes 20-25 min. Lase soojas, avatud ahjus veidi jahtuda enne kui välja tõstad, et muffinid lössi ei vajuks.

You may also like...

13 Responses

  1. o says:

    täitsa pekkis. lähen paariks nädalaks ära, kõik on selle ajaga kuhugi ära kolinud või abiellunud või pooldunud, wtf? :P
    kus mis miks?

    PS. captcha on täna eriti dirty-minded sul.

  2. Anonymous says:

    Kas tõesti ilma rasvaineta?

  3. Kärt says:

    Tõesti-tõesti. Hapukoor ja juust sees, seal piisavalt rasvainet.

  4. Mona says:

    Oo, kui mõnusad need muffinid on! Otsisingi just rasvavaba varianti. Hapukoort polnud, tegin jogurtiga ja pooled jahust panin rukkijahu. Väga maitsev!

  5. Ene says:

    Parim retsept, tänu sellele olen hakanud muffineid armastama, väga lihtne ja maitsev, kerkib hästi, teen juba viiendat korda 2 nädala jooksul:)

  6. Teele says:

    Ebareaalne, kui isuäratavad pildid ja retseptid siin blogis on. Tühja kõhuga vaatamine peaks keelatud olema!

  7. Mari says:

    Kas neid ongi nii raske muffinivormi panna? Nii kleepuv ja keeruline, kas teen kõik õigesti ? Hetkel nad mul ahjus, loodan, et tulevad maitsvad :)

    • Kärt says:

      Kui aus olla, siis ega ma ei mäleta enam :) Aga tavaliselt muffinitaigen on üsna kleepuv.

  8. Liis says:

    Seda jahu on küll väga palju! Pange poole vähem ja siis saate normaalse konsistentsi, sest 5dl on ju 500g ja ainsad vedeldajad on 100ml piima, 2 muna ja natukene hapukoort! Riivitud juust on samuti ju kuiv, nii et kes tulevikus tõesti plaanid selle retsepti järgi teha, pange poole vähem jahu, kui jääb veidi vajaka, saate juurde lisada.

    • Kärt says:

      Täitsa võimalik, et jahu võiks vähem olla, peaks uuesti selle retsepti läbi tegema, pole aastaid proovinud. Tänan meelde tuletamast :)

  9. Keke says:

    5 dl jahu ei ole 500g vaid on hoopis 300g

  10. Arrow says:

    Tegin täpselt retsepti järgi ja tuli välja täitsa kenasti. Soovitan panna soola suhteliselt korralikult või kasutada soolast juustu. Taignast jätkub ca 8-9 muffini jaoks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *