Kohevad kõrvitsamuffinid

Ma mõtlesin, et mul on vaja vist natuke muffinivõlga kustutada. Viimane muffinipostitus mul on märtsis! See on enam kui pool aastat tagasi! Lubamatu!
Kõrvits on nagu jumala kingitus, ausõna. Kodumaist võiks aastaringselt saada olla. Ma muidugi pole kindel, kas iga päev muffineid pugida on just kõige tervislikum plaan kuid katsetama ei hakka ma seda ka kunagi. Muidu ma ei mahuks toa uksest varsti välja enam.

150 gr toasooja võid
2 dl suhkrut
2 muna
3,5 dl jahu
2 spl nisukliisid
2 spl mannat
1 tl küpsetuspulbrit
3 tl vaniljesuhkrut
4 spl vahtrasiirupit
4-5 dl jämedalt riivitud kõrvitsat
tiba soola

Vahusta või ja suhkur, lisa ükshaaval munad. Vispelda juurde vahtrasiirup. Sega kokku kuivained, lisa need vahule koos riivitud kõrvitsaga ja seda ettevaatlikult kokku. Ära sega liiga palju, su muffinite kohevus sõltub sellest! Küpseta 200°C ahjus 30-40 min või kuni sissetorgatud puutiku külge tainast enam ei hakka.

You may also like...

7 Responses

 1. Anonymous says:

  mmm, ahvatlevad, kui palju muffineid sellest kogusest tuleb?

 2. Kärt says:

  Sellest kogusest saab 12 muffinit :)

 3. KARDEMON says:

  mul on tükk kõrvitsat külmkapis alles. tundub et täpselt paras kogus et neid muffineid teha. tundub,et see oleks hea lõpetus minu kõrvitsahooajale. nõustun Sinuga 100% et kõrvitsat võiks aastaringselt saada!!!
  samas äkki saaks asendada riivitud kõrvitsa ka kõrvitsapüreega? seda ma igaks juhuks sügavkülma valmistasin mõned portsud…

 4. Kärt says:

  kindlasti saab, ma ise olen ka korra teinud püreega aga seda peab veits vähem panema, see on palju vesisem ja muffinid ei küpse ära :)

 5. o says:

  hmm, a äkki saaks riivitud kõrvitsat külmutada? teeks omale talvevarud valmis (smirk)

 6. o says:

  ah, and i demand šokolaadiste muffinite retsepti lisamist blogile, see on aasta lemmik ikka. :)

 1. November 1, 2010

  […] siis hakkab kohe-kohe moest minema aga see ei heiduta mind karvavõrdki neid muffineid jagamast. Retsepti olen siia kunagi üles ka pannud, seekord aga tegin väikese muudatuse kuna olin kõrvitsa […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *