Sinepi-meekana

Minu meelest on üks parimates comfort-food‘idest ahjukana. Arvestades veel, kui lihtne seda teha on.
Eriti sobib, kui oled olnud mitmepäevasel koolitusel teises Eesti otsas, maganud viletsa padjaga (mis tähendab, et sa pole eriti välja puhanud) ja sõitnud maha 2 tundi maanteel pluss 1 tund kesklinna ummikutes.

1 terve maitsestamata broiler
(mere)soola
3-4 spl täistera sinepit
3-4 spl mett
1 spl võid

Pese ja kuivata lind, hõõru sisse soolaga nii seest kui väljast. Pista kõhuõõnsusesse 1 spl sinepit, hõõru käega liha sisse. Nüüd hõõru broiler üleni väljaspoolt sinepiga ja kui saad siis proovi natuke sinepit saada ka naha alla, see annab eriti hea tulemuse. Aseta ahjuvormi ja nirista peale mesi, riputa peale veel veidi soola. Lase veidi ahjus küpseda ja hõõru pealt võiga. Kogu küpsetamise aeg 190-200°C ahjus on 1 tund 30-45/50 minutit pooleteise kilose broileri puhul.

Tõsta valmis broiler ahjust, lase 10 min seista ja lõigu sobivateks tükkideks. Eriti sobiv siia kõrvale on klaas jahedat valget veini ja natuke värsket krõmpsuvat jääsalatit meloni ja parmesanilaastudega.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *