Kanamaksa salat röstitud sibulaga

Käisin hiljuti Laitse Lossis tööasjus ja seal pakuti väga maitsvat saunasnäkki – praetud kanamaks sibulaga ja mul tuli meelde, kui väga kanamaks mulle ikka meeldib. Ja tuli meelde, et pole ise ammu teinud. Niisama snäkina kodus ei tahtnud ja tegin selle ümber hoopis salati. Lisasin ka oma viimase aja lemmiku – ahjus röstitud punase sibula.
Midagi põrutavalt uut ses retseptis muidugi pole aga mis siis, maitsev ta oli ja äkki aitan kellelgi teisel kanamaksa armastajal selle uuesti meelde tuletada.

1 karp kanamaksa
1 dl punast veini
4-5 punast sibulat
5-7 spl palsamiäädikat
oliiviõli
sinihallitusjuustu (kasutasin Valio Aurat)
erinevaid salateid
soola, musta pipart

Soojenda ahi 220°C-ni. Puhasta sibulad, lõigu neljaks ja pane ahjuvormi. Piserda üle palsamiäädika ja oliiviõliga, lisa ka soola. Rösti sibulaid ahjus umbes 15 min. Vahepeal puhasta maks ja lõigu väikesteks tükkideks. Kuumuta pann, lisa veini õli ja siis kanamaks. Pruunista maks, lisa ohtralt musta pipart ja maitse järgi soola ning punane vein. Hauta veidi.
Säti salat taldrikule, sinna peale soojad sibulad, maks ja pudista kõige peale sinihallitusjuustu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *