Rooskapsasalat läätsedega

Taldrikul

Rooskapsad koguvad viimasel ajal aina enam populaarsust, ilmselt tänu sellele, et neid leiab poelettidelt nüüd üsna tihti. Need armsad rohelised pallid sobivad suurepäraselt röstimiseks, kergelt blanšeerituna või ka täiesti toorelt salatitesse. Viimasel juhul on parem, kui nad peenelt viilutada. Seda saab ülikiirelt teha köögikombainiga või selle puudumisel lihtsalt käsitsi. Mõnus mõrkjas maitse annab uue elu muidu talvistele igavatele salatitele, kui värsked saadused pole oma parimas vormis.
Retsept väikeste mugandustega Happyolks blogist.

500 gr värskeid rooskapsaid
2 dl musti või rohelisi läätsi
2 pirni
100 gr röstitud sarapuupähkleid

Kaste:
70 ml extra-virgin oliiviõli
2 tl Dijon sinepit
1 tl mett
1 tl valge veini äädikat
0,5 tl soola

Sega kokku kastmeained ja jäta ootele. Keeda läätsed vastavalt pakil olevatele juhistele ja aseta jahtuma. Pese ja puhasta rooskapsad, viiluta õhukeselt. Viiluta ka pirnid ja haki sarapuupähklid jämedalt. Sega suures kausis õrnalt kokku rooskapsad, pirnid ja läätsed, vala üle kastmega. Kõige peale raputa hakitud pähklid. Soovi korral serveeri kõrvale sobivat liha-või kalapoolist.

Rooskapsad Sarapuupähklid

Beluga läätsed Salat 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *