Fenkolisupp ubadega
Ma jagan teiega nippi, mille ma avastasin, kuidas muuta supid veel maitsvamaks. Nõks on köögiviljade ahjus röstimises. Kui sul on söögitegemiseks ekstra 10 minutit aega, siis rösti ahjus lõigutud köögiviljad kiirelt ära ja saad veel mõnusama maitsega supi. Isegi koos röstimisega on selle supi tegemine lihtsus ise, komponente on vähe ja valmis saab ka väga kiirelt. Supp ise on soojendava ja suitsuse mekiga, tänu suitsutatud kanapugudele. Kui sa pole suurem rupskite austaja, asenda need suitsukoodi või muu suitsulihaga, ka suitsuvorst sobiks siia imeliselt. Retseptiidee on pärit siit, omapoolsete mugandustega.
2 l puljongit
2 keskmist fenkolit
1 mugulsibul
4 sellerivart
1 purk valgeid ube
1 dl valget veini
1 tl kuivatatud tüümiani
1 pk (ca. 350 gr) suitsutatud kanapugusid (Rannamõisa)
soola, musta pipart
Lõika seller, sibul ja fenkol kuubikuteks, rösti 220°C ahjus 10 minutit. Pane keema puljong, lisa valge vein, tüümian, röstitud köögiviljad ja nõrutatud oad. Lase paar minutit keeda, lisa kanapugud ja maitsesta supp soola ja pipraga sobivaks. Lase supil vaikselt keeda veel 5 minutit ja serveeri hea rukkileivaviiluga.
Viimased kommentaarid