Veisepõsed õunasiidris

Pehme põsk

Regulaarsed Keskturu lihasaali kliendid teavad juba ammu, et vahest leiab sealt sellist delikatesskraami nagu veisepõsed. Sattusin ka ühel toredal reedel nendele peale ja võtsin endaga kaasa. Nagu ikka, on selliste liharoogade valmistamine lihtsamast lihtsam. Mitmeks tunniks ahju ja hõrgutis valmib iseenesest.
Tavapärase punases veinis ja tomatis hautamise asemel proovisin seekord naturaalset õunasiidrit ja pean ütlema, et tulemus sai vapustavalt hea.

2 veisepõske
3 porgandit
1 küüslaugupesa
1 valge sibul
1 tl kuivatatud tüümiani
2 tl kuivatatud pune
300 ml naturaalset õunasiidrit või õunamahla
meresoola, musta pipart

Patsuta veisepõsed köögipaberiga mõlemalt poolt kuivaks, jahvata peale soola ja musta pipart. Pruunista mõlemalt küljelt ja aseta ahjupotti. Lõigu sibul ja porgandid suuremateks tükkideks ja pruunista samuti pannil. Lisa küüslauk, maitseürdid ja siider, lase paar minutit kokku keeda. Lisa maitse järgi soola ja vala kaste põskedele. Kata ahjuvorm kinni kaane või fooliumi abil ja küpseta 170°C eelkuumutatud ahjus 3 tundi. Serveeri maitsva köögiviljapüreega, kastmeks hautisevedelik.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *