Küüslaugukana ja salsa

Väljas on selle suve suurim palavus ja mina teen ahjukana. Kõlab veidi raskelt, mis? Ei, kui selle kõrvale süüa üks vürtsikas salsa ja hammustada peale võis hautatud maisitõlvikut. Kuigi jah, pean tunnistama, et see tõlvik on ideaalne grillimiseks aga ma ei hakka ju keset korterit grilli püsti lööma ja aeda meid ju ei lasta, kahjuks. Äkki saab hoopis nädalavahetuseks maale minna ja eriti hea õnne korral Nõvale ujuma. Noh, et tähistada puhkuse algust ja vanas kohas töö lõppemist jne.
Idee selle salsa jaoks sain oma ühest lemmikust blogist SmittenKitchen, tegin retsepti veidi ümber.

2 kanakintsu
2 maisitõlvikut

Salsa:
2 küpset tomatit
pool punast sibulat
pool rohelist chillikauna
1 nektariin
poole laimi mahl
soola

Kanale:
2 tl purustatud küüslauku
2 spl võid
1 spl vett
soola

Maisitõlvikutele 2 tl võid ja veidi soola.

Puhasta kana üleliigsest rasvast ja prae pannil mõlemalt poolt 1 spl võiga krõbedaks, lisa veidi soola ka. Pane kana eelkuumutatud ahju keskmisele kuumusele küpsema umbes 35-45 minutiks. Valmista teisest supilusikatäiest võist, purustatud küüslaugust, veest ja soolast määre, millega kana iga 10 minuti tagant ahjus pintseldada. Sega kokku salsa: tükelda kõik viljad peenelt, chilli eriti, pigista juurde laim, sega kokku ja tõsta külmkappi maitsestuma selleks ajaks, kui kana valmib. Vahetult enne serveerimist lisa soola.
Maisitõlvikute valmistamiseks puhasta ja pese nad, pane pann madalale kuumusele, sulata või ja pane tõlvikud pannile kaane alla hauduma, jahvata peale veidi soola. Küpseta kaane all umbes 15 min, aeg-ajalt käi neid ka pööramas.

Nektariini võib asendada virsiku või mango või ananassi või.. mis sul parasjagu käepärast on. Või üldse välja jätta, kui magus tekitab imelikke tundeid. Minule väga meeldis terava ja magusa kooslus ja see väike retsept läheb kindlasti kordamisele.
Aga see kana oli mahlaseim ahjukana, mis ma eales saanud olen, liialdamata. Tõesti maitsev kuigi tervise huvides soovitaksin võist läbiimbunud kananaha söömata jätta. Kui raatsite.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *