Kukeseenepirukas

Puhkus on selleks korraks läbi. Ja tööle tagasi tulles ajab mul peaaegu alati karvad turri küsimus, et kus sa siis puhkuse ajal käisid? Vahest on mõnus niisama kodus ka vedeleda, teadmata õieti, mis päev on, või veelvähem, mis kell on. Paar päeva vähemalt võib küll teha nii, ma arvan.
Aga siin tööl on mul veel olla loetud päevad ja ega mul tegelikult selle üle kahju küll pole. Äkki läheb hoopis huvitavamaks edaspidi, kes teab.
Kõhurõõmude teemale tulles, on praegu ju kukeseente aeg! Need on puravike kõrval mu lemmikseened, kuigi tegelikult ei tea ma seentest suurt midagi. Korjanud ma neid ka kunagi pole, ilmselt poleks see ka kõige parem mõte sest minu seenekorvi võib kogemata sattuda ka mõni mittesöödav. Seega minu seened on pärit turult. Ja ütleme nii, et 1,5 kg seente puhastamine ükshaaval on üks parasjagu tüütu tegevus. Ma tegin seda eile öösel kella 12ni. Mis muidugi ei ole kellegi muu kui mu enda süü, et ma seda lihtsalt varem ette ei võtnud.
Kukeseenepirukat tegin ma ka esimest korda, põhjale sai natuke liiga palju tainast seega pakun teile retseptis veidi vähendatud varianti. Ja minumeelest maitses ta paremini soojalt.

Taigen:
~200 gr keedetud kartuleid
50 gr võid
1 munakollane
5 dl nisujahu
0,75 tl küpsetuspulbrit
0,5 dl piima
soola

Täidis:
~ 300 gr kukeseeni
1 karp toorjuustu
2 dl rõõska koort
1 suurem sibul
peotäis värsket tilli
soola, pipart

Tambi kartulid pudruks, lisa toasoe või ja klopi ühtlaseks. Lisa piim, muna ja sool ja lõpuks jahu ja küpsetuspulber (segatuna). Eelküpseta taigen keskmisel kuumusel ca 15-20 min.
Täidiseks haki seened ja kuumuta neid kuival pannil kuni vedelik on enam-vähem aurustunud ning lisa siis peenelt hakitud sibul ja prae mõned minutid. Keera kuumus kinni ning sega sisse toorjuust ja koor, maitsesta tilli, soola ja pipraga. Soovitan täidise natukene soolasema teha, kui on soov pirukat külmalt serveerida.
Vala täidis vormi ja küpseta kuskil 30-35 min, kuni täidis on tardunud. Lase natuke enne lahti lõikamist pirukal jahtuda.

You may also like...

4 Responses

  1. Pille says:

    Väga ahvatlev!!
    Minul ka puhkus. Olen täitsa kodus, paterdan ringi, mõnulen diivanil, kastan lilli, surfan nami-namis, teen süüa. Mõnus :)
    Homme küll Kadriorgu, et mõned põlled laiali jagada. Sa kohe kindlasti ei saa tulla?

  2. Kärt says:

    Kuule jah, olen tööl ja siin osad puhkavad ja osad vabadel päevadel, homme on nõnna nigel päev selle jaoks :( Saaksin alles õhtul umbes poole seitsmest.

  3. vernanda says:

    kukeseenepirukas on nii hea. isegi liiga hea:)

  4. Anonymous says:

    mm… mul on plaanis homme täna korjatud kukeseentest pirukat teha ja nii hea meel on, et selle retsepti peale sattusin! mul oli küll sarnane retsept aga ilma kartulita taignas… aga nüüd proovin kindlalt kartulitega, sest kõlab hästi! aitäh! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *