Ahjuomlett

Praegu on ilmselt paljud vaimustunud erinevatest värsketest viljadest ja marjadest, mida kõige mõnusam on saada oma aiast või kui seda pole, siis turult. Kindlasti esimeste lemmikute seas tüürib kartul. Netis eesti toiduarmastajate ringis pea muust ei räägitagi (maasikad välja arvatud :)), värske kartul on täielik hitt. Auravad mugulad tüki või ja värske tilliga, kas pole mõnus.
Kuigi tavaliselt ma ei usu toidu topelt valmistamisse, saab järgi jäänud külmadest keedukartulitest maitsva ahjuomleti.

3-4 keedukartulit
3 muna
1 dl keefirit
1 dl vett
1 tl majoneesi
rohelist sibulat
head sulavat juustu (kasutasin suluguni)
soola- pipart

Viiluta kartul ja aseta ahjuvormi põhja, puista peale rohelist sibulat. Klopi kokku munad, vesi, keefir ja majonees, maitsesta. Vala munamass vormi ja kata pealt juustuga. Küpseta keskmisel kuumusel kuni vorm väga enam ei võdise ja juust on pealt kuldseks muutunud.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *