Röstitud müsli

Mind tõesti huvitab, miks ma müslit pole varem ise teinud. Eriti veel, et vaevlen tihtipeale ideepuuduse käes, mida hommikul süüa. Kaerahelbepudrust olen praegu pikaks ajaks isu täis söönud, eriti ei maitse mulle ka poes müüdavad helbed ja võileibadest tüdinen ka lõpuks ära, isegi kui leib on mu enda tehtud. Kuna täna sain kätte tellitud mitu kilo head Võrumaa aasade mett siis rattaga koju sõites mõtlesin, et nüüd võiks küll ära proovida ju. Aluseks võtsin selle retsepti, väikesed muudatused seoses köögikappides leiduvaga.

3 dl täisterakaerahelbeid
1 dl kaerakliisid
1 spl linaseemneid
2 spl kõrvitsaseemneid
1 dl hakitud india pähkleid
1,5 dl hakitud mandleid
1 tl kaneeli
peotäis kuivatatud kirsse
peotäis kuivatatud ploome
3 spl vett
3 spl oliiviõli
3 spl mett

Sega omavahel kaerahelbed, kliid, lina-ja kõrvitaseemned, hakitud pähklid, kaneel. Lisa segule õli, vesi ja mesi ning sega kuni kõik segunenud. Jaga ühtlaselt ahjuvormi ja rösti umbes 15 min 200℃ juures, vahepeal käi kindlasti segamas. Haki jämedalt ploomid ja kirsid, lisa need ka segule ning rösti veel 5 min. Võta ahjust, jahuta täielikult, sega korra läbi.

Ma loodan, et ma seda enne hommikut salaja ära ei söö. Tõesti. Tehke järgi ja te ei osta elus enam ühtegi poemüslit. Seda ma luban.

You may also like...

3 Responses

  1. Swaan says:

    Oksana juhatas mind eelmine nädal siia ja esmaspäev oli kõik mant peale kirsside koos (aprikoosid) ja läks küpsetamiseks.

    http://www.mediahump.com/image/168473/

    ca 4kg :D
    Arvestades, et minu kokkamise skillid on olematud olen tulemusega väga rahul (:
    Ainuke asi millest ma aru ei saa – kaeraklii, peenike puru mis jääb põhja ja seda ei armasta eriti keegi.

  2. Kärt says:

    Ohsa juudas, seda on küll kõvasti. Ma muidugi imestan, et see kõik sul seal ahjus krõbedaks küpses. Aga kliid on rohkem tervisliku seisukoha pealt seal sees, ei muud :)

  1. December 5, 2014

    […] onju? Igastahes, see müsli on nüüd sellest veidi erinev, mida ma tavapäraselt teen ja mille retsept mul siingi olemas on. Siin müslis on  ühendatud peaaegu kõik mu suured lemmikud: krõbedad kaerahelbed, mandlid, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *