Krõbe kohvimüsli kakaoubadega

Kakaomüsli Kakaomüsli

Kes mind vähegi tunneb, teab, et ma olen täielik müslihull. Selles mõttes, et ma olen hull müsli järgi. Ma võiksin süüa seda hommikuks, lõunaks ja õhtuks ning vahepeal ilmselt veel lisaks. Ma armastan seda tummist kaerahelveste krõbedust ja mandlite õrna magusust ning kui paar tera soola ka sisse satub, siis ma võiks süüa seda peotäite kaupa… Mida ma vahest teengi, tunnistan ausalt. Aga olen juba isegi niivõrd tubliks saanud, et suur müslipurk võib mul köögis laua peal seista ilma, et ma tunneks füüsilist vajadust see endale sisse kallata. Aeg-ajalt pistan purki käe ja võtan paar ampsu aga see on ju täiesti normaalne, onju?
Igastahes, see müsli on nüüd sellest veidi erinev, mida ma tavapäraselt teen ja mille retsept mul siingi olemas on. Siin müslis on  ühendatud peaaegu kõik mu suured lemmikud: krõbedad kaerahelbed, mandlid, kohv ja kakao (šokolaad). Ehk siis selle müsli puhul satub mu käsi müslipurki tihemini kui muidu aga vahest ju võib, eksju. See müsli pole liiga magus kuna purustatud kakao-oad on mõnusalt mõruda maitsega ja koos kohviga töötavad nad ideaalselt. Ekstra krõbeduse annab muna lisamine rasvaine asemel, see on nipp, mida kasutan juba tükk aega.
Kahtlustan, et laste lemmik see müsli ilmselt ei ole. Seda rohkem teistele jääbki! Ja loomulikt sobiks see ideaalselt kinkimiseks, ilusasse kotti pakendatuna. Muidugi juhul, kui seda ise enne ära ei söö…

300 gr täistera kaerahelbeid (mitte kiirkeedu)
3 spl vedelat mett
1 muna
2 spl lahustuvat kohvipulbrit
1 dl purustatud kakao-ube
1 dl kookoslaaste
100 gr mandleid
100 gr india pähkleid
2 dl paisutatud riisi (mitte magustatud vaid nn. Rice Krispies)
0,5 tl jahvatatud meresoola

Klopi muna kergelt vahule, lisa mesi ja lahustuv kohv. Sega kuni kohvigraanulid on lahustunud. Haki pähklid jämedalt ja sega kõik kuivained omavahel (va. sool). Lisa kuivainetele munasegu ja sega kuni kõik on ühtlaselt kaetud. Jaota müsli kahele suurele ahjuplaadile, jahvata mõlemale plaadile soola ja küpseta 160ºC pöördõhuga ahjus 20-25 minutit, vahepeal müslit veidi segades. Kui soovid, et müsli jääks võimalikult suurte tükkidena siis ära sega vahepeal ja vaheta poole küpsemise ajal ahjus plaatide asukohti (alumine tõsta üles ja vastupidi). Siis ei kõrbe pealmisel plaadil küpsev müsli liiaks tumedaks. Hoiusta õhukindlas anumas.

Kakaomüsli Kakaomüsli

You may also like...

2 Responses

  1. Triin says:

    Kust poest neid purustatud kakao-ube võiks otsida?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *