Kartulivahvlid


Ma olen vahvliusku. Eriti maitsevad mulle need paksud, pealt krõbedad ja seest kohevad vahvlid, mida erinevate lisanditega vääristada. Enamasti küll seostuvad vahvlid magusaga kuid seekord! Seekord tegin ma nad soolased. Seda plaani olen ma nii pikalt pidanud, et erinevad retseptid kummitasid mind mu Pinteresti seinal juba kuude kaupa. Aga ühel hommikul ma ärkasin ja märkasin, et mul on külmkapis keedetud kartuleid. Juhei! Ja niisama kiirelt, kui vahvlimasin sooja sai, sai valmis ka vahvlitaigen. Seega, kui sul on üle paar keedetud kartulit, mune ja tühi kõht, siis soovitan rauad tuliseks ajada ja teha kiirelt ühed krõbedad ja mahlased kuldsed vahvlid.

100 g keedukartuleid
30 g riivitud juustu
3 muna
1 spl hakitud rohelist sibulat
1 spl hakitud värsket tilli
30 g maisijahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
1 spl võid vahvlimasina jaoks

Purusta kartulid kahvliga, sega hulka juust ja munad. Sega omavahel maisijahu, küpsetuspulber ja sool. Lisa kuivained koos maitseainetega kartulisegule ja sega läbi, lase taignal seista umbes 10 minutit. Sel ajal aja soojaks vahvlimasin. Kui masin soe ja taigen seisnud, võita vahvlirauad võiga ja küpseta vahlvid kuldkollaseks.
Sellest kogusest saab 4 vahvlit.

You may also like...

2 Responses

  1. oks says:

    Omg see tuleb kohe homme hommikul järgi proovida! Huvitav, kas saan õrna vahvli asemel seinaplaadi, kui kasutan nõuka-aegset vahvlimasinat…. o_O

  2. Kärt says:

    :D seinaplaadi. Võimalik, see vanaaegne pressib suht kokku selle taigna ja taigent on üsna tummine. Aga katseta ikka. Ja ära unusta masinat korralikult ära võitada :) Hiljem lihtsam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com