Piparkoogivürtsised kaneelirullid


Ma ei tea inimest, kellele ei meeldi kaneelirullid. Küll aga ma tean paljusid, kes arvavad, et nad ei oska pärmitaigent valmistada. Selle mure murdmiseks on käesolev retsept ja video, mis näitab, et tegelikult on asi imelihtne. Sul on vaja veidi kannatust, värsket pärmi, sooja kohta ja veidi aja pärast oled uhkelt kerkinud pärmitaigna autor.
Seekordsed kaneelirullid on veidi talvisema mekiga, nimelt lisasin täidisesse teisigi vürtse, mis rullidele kerge piparkoogimeki annavad. Ja täidist on siin rullides uhkelt.

50 g värsket pärmi
4 spl sooja vett
3 dl piima
100 g võid
1 dl suhkrut
1 tl kardemoni
0,25 tl soola
10-11 dl nisujahu

Täidis:
100 g võid
1 dl suhkrut
1 apelsini koor
3 tl jahvatatud kaneeli
2 tl jahvatatud kardemoni
1 tl jahvatatud ingverit
veidi riivitud muskaatpähklit

Pintseldamiseks 1 muna või 1 dl piima

Lahusta pärm soojas vees. Sulata või ja lisa piim võile. Vala käesoe piimavõi pärmile, lisa suhkur, sool ja kardemon. Sega, sega kuni suhkur sulandub ja lisa vähehaaval jahu. Sõtku taigen töölaual elastseks palliks, umbes 10 minutit. Pane kaussi, kata ja lase soojas kohas kerkida 1 tund.
Valmista täidis: lisa kõik maitseained toasoojale võile ja hõõru lusikaga ühtlaseks massiks, pane kõrvale.
Kui taigen on kerkinud, kummuta ta jahusele lauale, rulli umbes 0,5 cm paksuseks ristkülikuks ja määri täidis üleni taignale. Voldi taigna mõlemad otsad keskele, et taignen jääks kolmekihiline. Lõika umbes 1,5 cm laiused pikiribad ja keeruta need rullideks. Selleks võta üks taignariba ots näppude vahele, hoia kinni ja keeruta taignariba paar korda ümber näppude, peida taigaots rulli keskele ja aseta ahjuplaadile. Seda on veidi keeruline seletada aga videost on see hästi näha, kui lihtne seda teha on.
Määri taignarullid lahtiklopitud muna või sooja piimaga ning lase veel 15 minutit kerkida. Küpseta 200ºC ahjus umbes 15 minutit.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *