Jõhvikamuffinid valge šokolaadiga
Käes ongi aasta kõige kõledam, hallim ja pimedam kuu, november. Et kogu see olemine ühtlaselt masendav ei oleks, võib näiteks selle muffiniteo ette võtta. Ahjus karamelliseks muutuv valge šokolaad sobib tõeliselt hästi hapude jõhvikatega. Rääkimata sellest, et ilusad punasetäpilised koogikesed rõõmustavad silma, siis on kuremari teadagi üks tervislik mari.
2 muna
100 g rafineerimata roosuhkrut
70 g võid
100 g valget šokolaadi
2,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
150 g kreeka jogurtit
200 g jõhvikaid
Vahusta munad suhkruga. Sulata või ja haki valge šokolaad. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning sõelu vahustatud munamassi hulka. Lisa jahtunud sulavõi, valge šokolaad ja jõhvikad. Sega taigen õrnalt parasjagu ühtlaseks aga ära üle töötle, siis küpsevad muffinid tihkeks. Täida muffinivorm taignaga ning küpseta 180ºC pöördõhuga ahjus 20 minutit. Kontrolli küpsust tikuga ning lase enne sööma asumist veidi jahtuda.
Viimased kommentaarid