Šokolaadijäätis

Šokolaadijäätis Šokolaadijäätis

Ma teadsin, et see ei lõppe hästi, kui ma naabrinaiselt jäätisemasinat laenuks palusin. Ma lihtsalt teadsin seda, sellepärast hoidsin ma sellest ise tehtud jäätise teemast meelega eemale. Paar aastat õnnestus väga hästi ja siis ma murdusin. Sest eesti kaubanduses ei ole saada ühtegi normaalset sidrunijäätist ju. Mõtlesin, et ma korraks laenan masinat ja siis annan tagasi ja kõik on nii nagu varem. Jajah. Masina laenamine venis 2-nädala pikkuseks esialgse 2 päeva asemel ja lõppes sellega, et internetist sai oma enda masin ostetud. Noh, mis seal’s enam.
Nüüdseks on katsetatud igasuguseid jäiseid maiuseid ja mulle tundub, et see väärib vast esimesena jagamist. See šokolaadijäätis on neile, kes armastavad tumedat šokolaadi, vähemalt 70%st ja ei armasta väga magusaid ja läilasid jäätiseid. Võib vist öelda, et see on rohkem selline täiskasvanute jäätis või nii. Tummine ja väga šokolaadine.
Retsept on tugevalt mugandatud David Lebovitzi retseptivaramust.

500 ml 3,5% piima
2 suurt munakollast
1 spl maisitärklist
70 gr demerara suhkrut
2 spl magustamata kakaopulbrit (Meie Mark, Fazer)
85 gr 80% šokolaadi
1 spl lahustuvat kohvipulbrit
3 spl Kahluat või šokolaadilikööri
helbelist meresoola

Sega tärklis vähese piimaga väikeses kausis ühtlaseks ja vala ülejäänud piim paksupõhjalisse potti ning kuumuta madalal kuumusel. Lisa kuumale piimale tärklisesegu. Klopi munakollased kergelt lahti ja tempereeri need sooja piimaga (lisa paar supilusikatäis kuuma piima munakollastele, samal ajal neid segades). Lisa munasegu kuumale piimale ja sega segu vispliga pidevalt, et see põhja ei hakkaks. Lisa kakaopulber ja suhkur ning lase segul kuumeneda kuskil 10 minutit, et see pakseneks. Seejärel lisa šokolaaditükid ja kohvipulber, sega kuni šokolaad on sulanud. Keera kuumus maha, lisa alkohol ja veidi meresoola. Lase segul veidi jahtuda ja tõsta siis külmkappi vähemalt 10ks tunniks jahtuma. Valmista jäätis vastavalt oma jäätisemasina juhenditele.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *