Kõrvitsaseemnesai ja 7. sünnipäev

Sai  Sai

Sai Sai

 Täna sai mu blogi 7. aastaseks! Uskumatu. Kas ma peaks kellelegi tänusõnu jagama? Ehk maitsvale toidule? Ju vist. Selle sündmuse puhuks on mul pakkuda üks lihtne asi, mis on samas niivõrd maitsev.
Kõik, kes on käinud Moonis ja/või Kolmes Sibulas, on tuttav nende kohapeal valmistatud söögi kõrvale pakutava saia-leivavalikuga. Ma olen end korduvalt tagasi hoidnud, et saia mitte juurde küsida, sest muidu söön ma enne põhilist naudingut ju kõhu täis. Ükskord ma isegi virutasin ära kõrvallaualt serveeritud saia! Nad lihtsalt lahkusid ja ei söönud seda, suudate te seda uskuda! Mina mitte ja nii need paar unustatud viilu õnneliku omaniku leidsidki. Piinlik, ma tean.
Aga paar päeva tagasi sattusin juhuslikult selle saia retseptile Nami-Namis, kui otsisin, mida head teha värskelt ostetud speltajahust. Ja no, peaaegu sama hea sai kui restoranis. Pealt krõbe, seest õhuline, mõnusa pähklise maitsega, tõeline maiuspala. Järgmise seitsme aasta auks!

1 väike päts

12 gr värsket pärmi
0,5 spl demerara suhkrut
0,5 tl soola
2,5 dl sooja vett
0,25 dl viinamarjaseemneõli
250 gr speltapüüli
70 gr kõrvitsaseemneid

Sega kausis kõik koostisained välja arvatud kõrvitsaseemned. Saad üsna vedela taigna. Kata kauss pealt toidukilega ja lase soojas kohas kerkida 45 minutit. Sega taignale juurde kõrvitsaseemneid, vala korralikult võitatud keeksivormi ja lase saial veel 15-20 minutit kerkida. Soojenda ahi 180°Cni ja pista sai ahju. Küpseta 45 minutit, võta sai ahjust ja lase paar minutit jahtuda. Koputa sai vormist välja ja lase enne viilutamist taheneda vähemalt pool tundi . Maitseb imeliselt pehme avokaadoga, toorjuustuga, millega vaid…

You may also like...

2 Responses

  1. leoola.lu says:

    Kas speltajahul ja speltapüülil on mingi vahe ka?

  2. Kärt says:

    Speltapüül on speltajahu kõige peenemaks jahvatatud vorm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *