Tacod kalkuniga

Mulle meeldivad igasugused mehhikopärased söögid. Maisichipsid ja burritod ja nachod ja tacod. Ja meeter tekiilat, hehe. OK. Aga ise polnud ma tacosid täitnud, olen neid vaid söönud Texases. Kus nad on ka väga head, serveeritud mõnusa sinepise kastmega, mis mulle isiklikult väga meeldib. Nende kõrvitsadipp on ka hästi hea.
Aga tulime just too päev Kaberneemest ja kuna kodus ootas kaks avokaadot söömist siis genereerus selline idee.
Nendest kogustest sai täidetud 7 tacot.

tacosid
300 gr kalkunifileed
2 spl magusamat sinepit
2 küpset avokaadot
2 suuremat tomatit
pool suurt kurki või 1 väiksem kurk
poole laimi mahl
soola-pipart
tsillipipart
200 gr riivitud juustu

Tükelda kalkun ja pruunista, lisa sinep ja veidi soola, hauta paar minutit. Purusta kahvlida avokaadi, tükelda tomat-kurk ja sega kõik kokku, pigista sisse poole laimi mahl. Maitsesta soola-pipra-tsillipipraga. Täida tacod – esmalt põhja kalkun, siis köögiviljakraam ja aseta ahjupannile. Kui kõik tacod täidetud, kata pealt juustuga ja pane 200°C ahju paariks minutiks, et juust sulaks. Söö kohe!

Lihtne teha ja ilmselt ka väga lahe party-food. Kõrvale võiks juua nt. Coronat :) Mida ma seekord ise küll ei teinud, aga kes vähegi õllesõber, see teab, et Corona laimiga on hea.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *