Ahjuhautis

Kasutan ära värskete juur- ja köögiviljade hooaega. Loodan, et teete sama. Sest külmutatuna saab neid ju aastaringselt poest. Ja see pole üldse see.
Eile õhtul enne linnapeale minekut (mis osutus üsna pikaks olemiseks) sõime ühe mõnusa kõhutäie ahjuhautist kanaga. Ma ei oskagi muud nime sellele söögile panna. Ja jällegi, 3 portsjonit.

3 kanakintsu
1 värske maisitõlvik
1 väiksem suvikõrvits
ca 150 gr spargelkapsast
ca 100 gr rohelisi türgiube
3/4 kanapuljongit
2 spl tikka masala maitseainesegu
oliiviõli
soola-pipart

Tükelda kanakintsud väiksemateks tükkideks. Samamoodi ka kõrvits ja mais. Pane kõik ained ahjuvormi, vala peale natuke õli, maitsesta ohtralt soolaga, vähemase musta pipraga, raputa peale tikka masala. Sega kõik omavahel läbi, et maitseained jaotuks ühtlasemalt ja lisa puljong. Küpseta 180°C ahjus 50-60 min.

Meeldis seekord toidu juures see, et kuigi maitsestasin selle suhteliselt omapärase maitseainega, oli kana siiski oma maitsega. Aga mitte mage. Pigem olid nn. lisandid tikka-maitselised. Kui oleks kana marinaadis hoidnud üleöö, oleks liha läbinisti maitsestunud, mis seekord polekski kõige paremini töötanud. Kuigi tavaliselt on just vastupidi. Ja leent soovitaks ka süüa leiva või saiaga, heal kraamil ei saa ju raisku lasta minna.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *