Kana parma singis

… ja pilt väikeses varjus. Aga ma loodan, et annate selle mulle andeks.
Kõik enda jaoks uus ja hea tuleb ikka mitmet moodi läbi katsetada. Siin köögis on selleks siis parma sink. Serrano sinki pole veel raatsinud osta, prosciuttot samuti mitte. Aga tuleb ka see päev, kindlasti.

4 kana poolkoiba
70 gr parma sinki
klaas valget veini
3 šalottsibulat (vajadusel asenda valge sibulaga)
2 spl võid
soola

Kisu kanakintsudelt nahk maha, hõõru soolaga ja mässi kintsud singi sisse. Haki sibulad peenelt, hauta madalal tulel ühes spl võis mõni minut ja lisa pool veinist. Maitsesta õrnalt soolaga, lase veidi muliseda. Pisa pannile kanakoivad ja kata fooliumiga, pista 200°C eelsoojendatud ahju. Kui sul ahjupistetavat panni pole, siis vala kaste eelsoojendatud ahjuvormi, aseta sisse kanakintsud ja kata fooliumiga.
Lase küpseda umbes 30-40 min, võta pann ahjust ja tõsta kintsud välja kuskile sooja oma järge ootama. Ülejäänud vedelikust valmista kaste: vala sisse allesjäänud vein, kuumuta kõrgel tulel, lisa ülejäänud või ja keeda vedelik paksemaks.
Serveeri endale sobiva lisandiga.

Singi tummisus ja veinikastme hapusus sobivad kenasti. Kellele hapukam kaste ei meeldi, soovitan kasutada poolmagusat veini. Mõnes retseptis olen kohanud, et kasutatakse isegi muskaatveini. Noh, maitse asi ja ilmselt sõltub ka roast.
Sink pole üldse nii rasvane kui arvata võiks, peekoniga kindlasti võrrelda ei saa. Vähemalt mulle tundus küll nii, võib-olla numbrid räägivad muud juttu (ei saa kontrollida, viskasin juba paki ära, hihi).

You may also like...

3 Responses

 1. Anna-Liisa says:

  Tead, mul on üks teemaväline küsimus, mis on mind kaua aega juba vaevanud. Loen päris mitut kokandusblogi, aga et Sina oled ainus enam-vähem tuttav sellise blogi pidaja, siis küsingi Sinult oma suure küsimuse: kas Sa ostad kunagi poest lihtsalt friikaid ja pihve, et need pannil soojaks lasta? Või valmistoitu? Või kas Sa hakklihakastet ja kartuliputru sööd? :D
  Mind lihtsalt räigelt huvitab, et kas inimesed, kellel on annet üle keskmise süüa teha, kunagi lähevad lihtsama vastupanu teed ka v ei.

 2. Kärt says:

  Hmm, tglt ma ei oska sellele küsimusele vastata sesmõttes, et nt. kartulipuder ja hakklihakaste ei ole minumeelest lihtsam vastupanu tee. Hea kartulipudru tegemine võtab ikka üksjagu aega. Ja hakkliha kastme tegemine ei ole ka ju teab-mis kiire. Aga tglt söön ma kartulit üleüldse väga harva. Et aga poepihve ma kül ei osta jah :) Ise saab kümneid kordi paremaid, väga vähese vaevaga kotlette teha kui isu tuleb.
  Ja valmistoitu ostan ma ka harva.. jah, ikka üsna harva. Kiievi kotlette ostan vahest Stockmannist lõunaks kaasa, nende tegemine ei ole mul eriti õnnestunud :)
  Aga tglt on lihtsalt see, et mujaoks ei ole söögitegemine vaev või kohustus või mingi ebameeldiv tegevus. Mulle lihtsalt meeldib.
  Mujaoks on lihtsama vastupanu teed minek üks kiire 10 min aega võttev tomatisupp või lihtsalt kokkuvisatav salat õli-sidrunikastemes või pasta oliividega või midagi sellist, mille jaoks ei pea eriti mõtlema.
  Et selles mõttes kindlasti lähen vahest lihtsa vastupanu teed aga ma arvan, et see tähendab iga inimese jaoks midagi erinevat.

 3. Anna-Liisa says:

  OK, ma rohkem naljaga mõtlesin ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *