Kirju koer

Mis puudutab magustoitu, on mul lapsest saati olnud nõrkus kahe asja vastu: rummikook ja kirju koer.
Ma võin mõlemaid süüa nõrkemiseni. Aga arvestades, kui kaloririkkad nad mõlemad on, siis pole ma seda kunagi teinud.
Kirjut koera tegin viimati paar aastat tagasi, tahaksin muidugi seda tihedamini süüa kuid alati ütleb mulle mu tervisliku toitumise mõistus, et seal on vaid või, küpsised, marmelaad ja kondenspiim. Ja mitte midagi kasulikku. Ja siis ma loobun sellest mõttest.
Aga nüüd ma siiski murdusin. Ma ei teagi miks, võib-olla sellepärast, et PeZ ütles, et see pole tema arust mingi suurem asi magustoit. Sellisele alatule väitele ei saanud ma ju ometi vastamata jätta ja ma võtsin väljakutse vastu.

2 pakki Ekstra küpsiseid
100 gr võid
150 gr marmelaadi
3 spl kanget kakaod (nt. Meie Mark)
50 gr sukaadi (valikuline)
paar tilka rummiessentsi (valikuline)
pool purki magustatud kondenspiima

Purusta küpsised, kas blenderis, kombainis või lihtsalt pudrunuiaga. Sega juurde tükeldatud marmelaad, kakao, rummiessents ja sukaad. Lõpuks lisa sulatatud või ja kondenspiim ning tambi kõik ühtlaseks. Paki kilesse tihkeks vorstiks, suru nii kokku kui võimalik ja pane külmkappi tahenema. Vähemalt paariks tunniks, üleöö on parim.

Oma kallile meeslemmikule tõestasin ära, et kirju koer on hea ja sellest piisab, arvestades, et ta pole üldse eriline magusasõber. Ma hoian end praegugi tagasi, et mitte minna külmiku juurde ja lõigata endale üks suussulav, hõrk, mmmmmmmmmaitsev seib täis magusameele õnne.

You may also like...

3 Responses

  1. Katja says:

    mmm.. kirju koer, rummikook, teekook, kodukook, moorapead ja kass arturi kook.. ma olen võimeline kõiki lõputult sööma :)

  2. Gegegerda says:

    Vot Sina ikka oskad kirjeldada!

  3. MARDIKAS says:

    Köik, mis meenutab lapsepölve, on hea! Mmm, tekkis ka isu, aga kalorid, kalorid….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *