Ploomikook

Septembri Good Foodi kaanekook! Jah, ma vist tundun juba tüütuna aga ma lihtsalt ei saanud vastu panna, vabandust.

500 gr ploome
50 gr mandleid
175 gr pehmet võid
175 gr jahu
175 gr suhkrut
3 muna
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 sidruni riivitud koor ja mahl

Puhasta ja tükelda ploomid, jahvata mandlid. Sega jahu hulka küpsetuspulber ja sool, ja seejärel kõik muud ained ka, välja arvatud ploomid. Sega mikseriga paar minutit, kui kõik ained on omavahel segunenud ja taigen on kohev. Pane pool taigna kogusest vormi põhja, kata taigen poolte ploomidega, lisa ülejäänud taigen ja kõige peale ploomid. Küpseta 180°C ahjus 50-60 min või kuni koogi sisse pistetud puutikk kuivaks jääb.

Mahlane ka peale mitmendat päeva, mitte liiga magus kook, oivaline tee ja kohvi kõrvale.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *