Patune õunakook

Viimased paar nädalavahetust olen teinud mõnda magusat küpsetist. Iseasi, kui väga see mu kehale muidugi meeldib. Aga. Mul oli juba paar päeva isu õunakoogi järele, ei jäänudki muud üle kui selle tegemine ise pühapäeval ette võtta. Retsepti mugandasin “100 pirukat” raamatust.

200 gr võid
2 muna
1,5 dl suhkrut
1,5 dl graham-jahu
0,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
veidi-veidi soola
4 suurt õuna

100 gr mandlilaaste
demerara suhkrut, kaneeli

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munad. Lisa omavahel segatud kuivained ja sega taignasse. Vala taigen vormi, puista peale puhastatud ja lõigutud õunad, mandlilaastud, kaneel ja kõige lõpuks suhkur. Sõltuvalt ahjust küpseta 200°C ahjus 30-50 min, niikaua kuni pirukasse torgatud puutikk jääb kuivaks.

Tegemist on üsna rammusa koogiga, taljejoone jälgijatele ei soovitaks proovida. Maitsest saab aru, et koostisainetega koonerdatud pole ja eks me teame küll tegelikult, et need patusemad koogid on peaaegu alati paremad.

You may also like...

4 kommentaari

 1. Evelin ütleb:

  pihil ikka käisid?:)

 2. Kärt ütleb:

  Heheh, sellise patu andestab vaid ehk veepäev? Seda pole ma sutnud enda peal veel läbi viia seega olen jätkuvalt lunastamata! :D

 3. oks ütleb:

  no kuuuule. vahel ikka võib ju süümekateta kooki süüa.

 4. Kärt ütleb:

  Vahest võib võib kindlasti, vastupidist ei väitnud ka :)

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com