Mesine õunakook

Tore, et sügis käes on. Üsnagi päikesepaisteline sügis, vahest küll sajab aga see käibki asja juurde. Kodustest õuntest kook on üks nendest maiustest mis minu jaoks alati tähistab sügist või sügise algust. Ja see kook on üks lihtsamaid õunakooke, mis ma üldse teinud olen.
Aitäh tädi Helgile nende mõnusate roosade õunte eest!

lehttainast
5-6 keskmist jahusemat õuna
50 gr kuivatatud aprikoose
veidi võid
demerara suhkrut, kaneeli, mett

Rulli 3/4 taignast põhjaks, tõsta vormi nii, et ka ääred oleks kaetud. Lõigu aprikoosid ja laota taigna põhja, lisa lõigutud õunad. Raputa heldelt suhkrut ja kaneeli õuntele, lisa mõned killud võid ja nirista peale vedelat mett. Rulli ülejäänud taigen nii, et sellest saaks koogile “kaane”, vajuta taigen vormi äärtesse kinni ja torgi kahvliga mõned väiksed augud sisse. Küpseta 180°C ahjus 40-45 min.

Lase koogil enne jahtuda, umbes 30 min. Võib süüa täitsa niisama või võtta lisandiks vaniljejäätist või vaniljekreemi. Lihtne, mahlane, maitsev. Aprikoosid võib näiteks asendada rosinatega või üldse ära jätta, õuntele sobiks peale raputada kindlasti näiteks purustatud mandleid.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *