Keeks kirssidega

Keeks on olnud mu üks lemmikuid küpsetisi lapsest saati. Eriti marmorkeeks. Kuigi keeksi on nii lihtne küpsetada, ei ole ma seda eriti tihti teinud. Ei tea isegi, miks.
Aga üks Pille apelsinikeeks isutas juba jõulust saati ning kuna vahepeal sai liig palju söödud igasugu hõrgutisi ja nüüd oli natuke juba vahe sisse jäänud, otsustasin nüüd ära proovida.
Tegin selle retsepti järgi, samas natuke muutsin seda. Vähendasin nimelt või kogust poole võrra ja asendasin selle hapukoorega, samuti Pille soovituse järgi Nami-Nami foorumis. Et poleks nii rammus ja nii. Ja tõesti, maitse ei kannatanud, keeks jäi mõnus mahlane ja pudisev, nagu üks korralik keeks olema peab. Ja loomulikult maitses see paremini järgmisel päeval ja veel paremini ülejärgmisel päeval (ei, ma ei söö korraga tervet keeksi ära).
Muide, eriti meeldib mulle veel, et ta niimoodi pealt lõhki küpseb.

100 gr toasooja võid
100 gr 20% hapukoort
2 dl suhkrut
3 toasooja muna
1 apelsini koor ja pigistatud mahl
4 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
100 gr kuivatatud kirsse

Vahusta või ja suhkur, lisa ükshaaval munad kogu aeg vahustades. Lisa apelsinimahl, apelsinikoor ja hapukoor. Sega küpsetuspulber jahuga, vala veidi jahust kirssidele ja sega, nii et kirsid oleks jahuga kaetud. Sõelu jahu vahustatud massi hulka, sega ettevaatlikult. Lisa jahused kirsid ja sega õrnalt veidi veel.
Küpseta 175°C ahjus tund aega, lase vormis jahtuda ning säilita mässituna fooliumisse.

You may also like...

2 Responses

  1. Pille says:

    Kusjuures minu jaoks on ka hea keeksi märk see, et peal on suur lõhe. Iga kord, kui lõhe on peale tekkinud, hingan ahju ees kergendatult, et tuleb korralik keeks :)

  2. Anonymous says:

    Suur pragu peal on ka minu jaoks “kvaliteedi” märk – keeks on hinganud ja prao servad iseäranis krõbedad. Nämm…

    Parimate soovidega,

    Maru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com