Värviline wok

See wok ei ole just kõige hooajalisem söök aga öelge mulle palun, mis on praegu hooajaline? Eesti hooajaline? Hernesupp? Seapraad? Vastlakukkel? Ma ei tea. Mumeelest ei ole praegu midagi “hooajas”, parandage mind, kui eksin.
Mida värvilisem kõhutäis, seda rohkem naudingut ka silmale. Ja värvivitamiin ei lähe meist kellestki mööda praeguseid nukraid ilmatoone arvestades.
Kuigi, pagan, 650.-/kg koriandrit ja 140.-/kg suvikõrvitsat ma küll nõus ostma ei ole!
Retsept adapteeritud raamatust “Vokiroad”.

200 gr lahjat sealiha
1 spl maisiõli
1 küps mango
1 punane paprika
2 porgandit
1 sibul
mõned õisikud spargelkapsast
100 gr kõrvitsat
2 tomatit või pool purki purustatud tomateid
0,5 tl suhkrut
karrit
kurkumit
tšillit
soola

Aja wokpannil õli kuumaks. Sega õlisse maitseained ja kuumuta veidi. Lisa pannile kuubikuteks lõigatud liha ja woki kõrgel kuumusel paar minutit. Lõika kõik köögiviljad enam-vähem ühesuurusteks tükkideks. Lisa sibul, porgand, paprika, spargelkapsas ja kõrvits. Woki paar minutit. Lisa tomatid ja veidi suhkrut, sega ja maitsesta soolaga. Lase haududa veel veidi ja lisa viimasena mangotükid. Kuumuta ja serveeri kohe.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *