Salat bulguriga

Et fenkol ka toorelt ära proovida, siis sai see salat valmistatud. Kartsin, et toorelt jääb fenkol ikka liiga vängeks kuid üldse mitte. Oli hoopis värskendavalt krõmps. Retsepti leidsime siit, asendasin Rooma salati rukolaga ja pitad jätsime ka mõneks teiseks korraks.

2 dl bulgurit
2 punast sibulat
1 fenkol
peterselli
200 gr valget redist
100 gr rukolat
rohelist sibulat
1 dl oliiviõli
poole sidruni mahl
1 küüslauguküüs
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
0,5 tl kaneeli
veidi tšillihelbeid või cayenne pipart
soola ja musta pipart

Loputa bulgur, pane kaussi ja vala peale külm vesi, lase seista kaetult 20-30 min. Pese ja viiluta salatimaterjal. Kastmeks sega kokku õli, sidrunimahl ja maitseained, raputa läbi. Vajadusel nõruta bulgur, lisa salatimaterjalile ja sega kõik läbi kastmega. Serveeri kõrvale üks mõnus steik või muud meelepärast.

Bulgur oli mul seekord pruun, peene teraga ja selle hankisin Sadama turult. Soovitan!
Väike googeldus ja selle leiab ka kebabking.ee lehelt. Lehel olevale õigekirjale pole mõtet väga tähelepanu pöörada aga noh natuke nalja saab küll. Tõenäoliselt on kasutatud vana hea Google Translate abi :) Aga lõppeks pole see oluline, vaid see, et kaup on maitsev!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *