Šokolaadivulkaanid


Need väikesed koogikesed on šokolaadisõpradele väga meeltmööda, enamus on neid kindlasti juba teinudki. Ja kui ei ole, siis on tagumine aeg! Lihtne teha ja niivõrd maitsvad, et on raske paremat magustoitu välja mõelda. Eriti meeldib mulle nende juures see, et tegemist on ühe-portsjoni koogiga ehk siis kui oma tüki ära sööd, ei jää ülejäänud kolmveerand kooki sind kööki kummitama. Retsept Nami-Namist, muutsin koguseid kahele koogikesele.


60 gr tumedat šokolaadi
38 gr soolaga võid
40 gr suhkrut
19 gr nisujahu
1 tl vaniljeekstrakti
1 muna
veidi kakaopulbrit

Määri koogivormid hoolikalt võiga ning puista kakaopulbriga üle. Pane kõrvale. Sulata šokolaad ja või väikeses potis. Tõsta pott tulelt. Klopi muna suhkruga kohevaks. Lisa sulašokolaadi-või segu ning vahusta elektrimikseriga veel 5 minutit.
Sõelu juurde jahu ja sega taigen ühtlaseks. Kalla segu ettevalmistet vormidesse ja küpseta 180°C ahjus 12-13 minutit.
Kummuta taldrikule ning serveeri kohe.

See oli mul tegelikult teine kord neid teha, minu ahjus jäi 12. minutist väheks ja koogikesed olid tsipa liiga vedelad. Aga 13. minutit oli täpselt paras. Olen vulkaane saanud nii vaniljejäätisega kui ka vaniljekastmega serveerituna aga mulle see ausalt öeldes ei meeldi. See on minu jaoks nagu topelt magus(toit) ja mulle meeldib jäätist ja kooki ikkagi eraldi süüa, selline imelik olen. Mulle meeldib siia kõrvale kõige rohkem võtta tass musta kohvi, sest kohv ja šokolaad on minumeelest match made in heaven.

You may also like...

5 Responses

 1. liis says:

  Suur-suur aitäh Sulle!
  Nii tore, et leidsin Sinu retsepti mis just vaid kahe koogivormikese jaoks mõeldud. Poole tunniga valmis ja tassike espressot kõrvale – no tõesõna – paradiis! :D
  Mul ta küll ei kerkinud nii väga ega läinud pealt heledaks, nagu Sinu piltidel, aga muidu täpipealt õige – väljast nagu soe kook ja sees siidjas šokolaadikreem…. :)

 2. Kärt says:

  Väga tore, kui meeldisid! Sellise retsepti puhul on muidugi hädavajalik köögikaal, ilma ei saa küll…

 1. August 14, 2011

  […] :) Igatahes nüüd on tagumine aeg hakata sünnipäevatoitusid tegema. Alustasin juba öösel šokolaadivulkaanidega (mhmh, note to self: seest vedelasse kooki sünnipäevaküünla püstitamine ei ole just karbi […]

 2. November 13, 2011

  […] pidi ainult natuke veel ahju kõrval kannatama kuni nad valmis said. Näevad nad välja natuke nagu šokolaadivulkaanid aga tekstuurilt on üsna erinevad. Need koogikesed on tihked ja tummised, kõrvale soovitan head […]

 3. March 8, 2013

  […] Video muusikataust on andeka Hypnoboosteri sulest, tänud talle selle eest! Täpse retsepti leiad originaalpostitusest, mis on mõeldud täpselt kahe vulkaani […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *