Kana fenkoli ja oliividega


Selle retsepti leidsin hiljuti blogist Proud Italian Cook, kus autor soovitas teha seda rooga külma ja rõske ilma puhul. Kuna meil tundub olevat Chicagoga sarnane ilm, siis võiksin teile ju sama soovitada. Mulle jäi retsept silma selle tõttu, et sisaldas fenkolit, oliive ja kana. Ühe-poti road ja üldse hautised on mu suured lemmikud, seega lisasin selle kohe lemmiklinkide alla. Ja kui täiesti aus olla, siis pole ma siiani fenkolit söönud. Mitte otseselt meelega aga pole nagu juhtunud. Ja nüüd pean ma tunnistama, et see on kindlasti viga. Arvestades, et olen suur lagritsasõber ja väga meeldib ka selline hüva naps nagu Pernod või Ricard, siis on mu enesegi jaoks üllatus, et ma fenkolit varem ei ole ära proovinud. Toorena salatis aniisise ja huvitava maitsega ning küpsetatuna annab roale hoopis huvitava nüansi, olen avastanud ühe väärt köögivilja.
Ja kui juba uutest kulinaarsetest avastustest rääkida, siis ka polenta oli siiani proovimata. Lühidalt öeldes on tegemist soolase maisimanna pudruga, mida siin on maitsestatud parmesaniga. Huvitav vaheldus pastale, väga hästi tundub sobivat mahlaste lihaste kastmetega.
Retsept neljale.

6-8 kana kintsutükki
1 fenkol
1 sibul
3 küüslauguküünt
1 purk kooritud tomateid
peotäis rohelisi oliive
peterselli, basiilikud, tüümiani, punet
1 klaas valget veini
soola

Polenta:
200 gr polentat
1 liiter puljongit
~1,5 dl riivitud parmesani

Pane ahi soojenema 200°C peale. Punasta kanakintsud rasvast ja nahast, maitsesta soolaga ja pruunista pannil. Võta kanatükid pannilt ja aseta need ahjupotti. Vala pannilt ära liigne rasv, lisa pannile viilutatud sibul, fenkol ja küüslauk. Hauta veidi, lisa maitsetaimed (kuivatatud või värsked), kooritud tomatid, veidi soola-pipart ja vein, lase keema tõusta. Pane rohelised oliivid ahjupotti kanale seltsiks, vala peale kaste ja lase ahjus haududa avatud potis umbes 45 minutit.
15 min enne valmimise algust alusta polenta valmistamisega: kuumuta puljong keemiseni, pidevalt vispeldades nõrista sisse polenta. Hauta madalal kuumusel 15 min, aeg-ajalt vispeldades (valmimise aeg sõltub polentast, loe paki pealt valmistamise juhendit). Klopi sisse parmesan ja lisa soola, kui vaja. Polenta peab jääme kreemjas, mitte liiga tihke. Umbes nagu mannapuder ikka. Serveerimiseks polenta alla, hautis peale ja head isu!

You may also like...

1 Response

  1. Maru says:

    Enne, kui lugeda jõudsin, tekitas see kollane puder vastupandamatu kartulipudru isu! Tänud!

    Ja siis mõni teine kord kollase kartuli asemel polenta. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *