Röstitud brüsseli kapsad fenkoliga

Mulle tundub, et kõigele muule toredatele juurikatele ja viljadele on praegu ka brüsseli kapsaste hooaeg, sest olen mitmes poes neid värskena müügil näinud, täitsa esimest korda. Brüsseli kapsad ei tundu olevat siinmail väga populaarsed, ega ma neid isegi väga tihti ei söö. Külmutatuna olen küll paaril korral ostnud ja lisanud suppidesse aga mingit erilist armastust mul nende vastu tekkinud ei ole. Värsketega, tuleb tunnistada, on veidi teine lugu.
Igaljuhul, otsustasin väikesed kapsanublud  paari panna fenkoliga ja sellest sai maitsev kõrvaline liharoa kõrvale.

300 gr brüsseli kapsaid
1 suurem fenkol
oliiviõli
soola
soovi korral veidi sidrunimahla

Pese ja puhasta brüsseli kapsad, poolita. Viiluta fenkol ja pane mõlemad ahjuvormi, nirista üle õliga ja maitsesta soola ja sidrunimahlaga. Rösti 200°C pöördõhuga ahjus umbes 30 minutit.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *