Seene-kapsapirukas

 

Eriliselt sügisene ja tummine soolane pirukas, hea süüa pigem jahtunult sest soojana tahab kangesti laiali laguneda.
Täidise idee Smitten Kitcheni blogist, põhja tegin veidi lihtsama. Seened võib siinkohal asendada just nendega, mida parasjagu käes on. Ka poesolevad šampinjonid passivad, kui koduseid soolaseeni või külmutatuid võtta pole. Värskete kukeseente jaoks tuleks see retsept küll järgmise aastani tallele panna.

Põhi:
100 gr võid
0,5 dl kaerahelbeid
1 dl nisujahu
2 dl odrajahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
0,5 dl hapukoort või kodujuustu

Täidis:
veerand värsket peakapsast
500 gr praetud kukeseeni
1 spl tilli
1 tl kuivatatud tüümiani
soola
2 muna
1,5 dl hapukoort
soovi korral riivitud parmesani 

Põhja jaoks haki külm või ja jahud koos küpsetuspulbriga, võid seda teha näppude vahel või köögikombainiga. Lisa kodujuust/hapukoor, kaerahelbed ja veidi soola, suru taigen 24cm lahtikäiva vormi põhja. Torgi kahvliga põhja sisse augud ja aseta vorm külmkappi tahenema.
Täidise jaoks haki kapsas, prae pannil koos maitseürtide ja soolaga pehmeks ja lase jahtuda. Kui sul on eelnevalt praetud-karpi pandud seened, siis lisa need lihtsalt kapsasegule. Kui sul on soolaseened, siis neid peaksid vähemalt 24h enne leotama, siis nõrutama ja kiirelt läbi praadima. Värsked seened prae lihtsalt läbi.
Kuumuta ahi 200°C-ni ning küpseta põhja 10 minutit. Lisa kapsa-seenesegu ja vala sellele peale lahtiklopitud muna-hapukooresegu. Küpseta pirukat 40 minutit 180°C ahjus. Soovi korral puista 5 minutit enne valmimist küpsetisele riivitud parmesani juustu.

You may also like...

2 Responses

  1. bebel says:

    minu lemmikpiruka-kuldmedal!

  2. Kärt says:

    Aitäh! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *