Kukeseenepirukas tatrapõhjaga

Kukeseenepirukas

Ma ise pole suurem asi seeneline aga selle-eest on seda mu ämm. Ta on lausa metsausku, kui nii öelda saab. Niikaua kuni ilm lubab ja põhjust on, siis metsa peab saama. Hea, kui midagi korvi ka leiab, aga pole hullu kui ei leia. Samas, tema leiab alati. Mina näiteks mitte. Kui mina võin rahulikult sammuda metsast välja korviga, kus veerevad põhjas paar üksikut punast pohla, siis tema korvil on kuhi peal. Minupoolne rõõm on, et ta heal meelel jagab kõik oma korjatu ennastunustavalt ära ning mina sõidan koju, auto head-paremat täis.
Seekord pani ta mulle kaasa helde kuhila lehter-kukeseeni, millest valmistasin mõnusa mahlase piruka. Retseptiks inspiratsiooni sain Toidujuttude blogist, muudatusi tuli retsepti päris üksjagu.

200 gr tatrahelbeid
4 muna
300 gr kodujuustu (4%)
200 gr suitsujuustu
200 gr toorjuustu 
350 gr kukeseeni
150 gr suitsusinki
1 porru
3 keskmist porgandit
1 tl kuivatatud tüümiani
soola, musta pipart

Keeda tatrahelbed vastavalt pakil olevale juhendile. Lase veidi jahtuda, klopi sisse 2 muna, tüümian, 100 gr kodujuustu ja 50 gr suitsujuustu. Maitsesta soolaga. Vooderda 24cm läbimõõduga võitatud koogivorm pirukapõhjaga ja küpseta 200°C ahjus 20 minutit.
Täidise jaoks prae jämedalt hakitud kukeseened, kuubistatud suitsusink, viilutatud porru ja riivitud porgandid. Lisa täidisesse toorjuust, 2 muna, 200 gr kodusjuustu, 100 gr suitsujuustu ja sega ühtlaseks. Maitsesta soola-pipraga. 
Vala täidis vormi, raputa peale ülejäänud 50 gr suitsujuustust ning küpseta 200°C ahjus 25 minutit kuni pirukas on kuldne. Võta ahjust, lase veidi jahtuda. Kõrvale sobib värske salat, hapukoore-tillikaste või näiteks “vanakooli” peedisalat küüslauguga.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *