Kaneeli ja porgandiga kaerahelbepuder

Puder porgandiga

Hommikusöök on üks mu lemmikumaid. Kuigi, enamustele võib see kummaline tunduda, ka sellepärast, et enamasti söön ma putru, enamasti kaerahelvestest. Sõltuvalt tujust, kas siis toorputru või sooja, klassikalist. Kõik sõltub, mis pudrule lisandiks juurde panna, need võimalused on minu jaoks pea piiramatud.
See hommikupuder tahab natuke rohkem eeltööd, muidugi võib selle ära teha eelnevalt õhtul, et siis hommikul kõik ained potis vaikselt pudruks lasta haududa. Inspiratsiooniks seekord jahe sügisilm, soojendavad vürtsid ja mahlane porgandikook.

1 dl täistera kaerahelbeid
2 dl vett või piima
1 tl demerara suhkrut või 1 spl kuldeid rosinaid
1 keskmine porgand
kaneeli
kardemoni
jahvatatud ingverit
riivitud muskaatpähklit
vaniljeekstrakti
noaotsaga soola
1 spl röstitud kõrvitsaseemneid

Koori ja riivi porgand, pane pudrupotti koos helveste, piima ja maitseainetega. Maitseaineid lisa vastavalt oma soovile, kõiki veidi noaotsaga. Lase pudrul kaane all madadal kuumusel haududa umbes 15 minutit. Puder peab jääma kreemjas ja pigem vedelamapoolsem, vajadusel lisa vahepeal vedelikku. Vala puder kaussi ja raputa peale kõrvitsaseemned.

You may also like...

1 Response

  1. Väga vahva mõte, Kärt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *