Täidetud kartulid

Nagu mu blogi regulaarsemad lugejad vist juba teavad, pole ma eriline kartulisõber. Kuigi hästi tehtud kartulipuder on jumalik aga jumalikult hästi tehtud kartuliputru saab ju nii harva. Kõige paremat teeb muidugi mu ema, olen oma katsetustes püüdnud ikka ka sarnast teha. Peaaegu õnnestus ka. Ja just kirjutas sellest ka Thredahlia. Aga seekord ei teinud ma mitte putru vaid hoopis täitsin. Mulle meeldib igauguseid asju täita, pommusid ja paprikaid ja… miks mitte proovida täidetud kartulit. Nagunii ühed suuremad isendid vedelesid kodus ja ootasid, et mis nendega nüüd ette võetakse.

2 suurt kartulit
150 gr suitsupeekonit
100 gr marineeritud seeni
riivitud juustu
200 gr kodujuustu
pool kurki
1 sibul
soola
2 dl puljongit

Sega kokku kodujuustu ja kurgi “salat” – lõigu sibul ja kurk, sega kodujuustuga kokku ja maitsesta, tõsta külmkappi. Sega kokku täidis, tükelda seened ja peekon, lisa peotäis tavalist riivjuustu. Jäta riivjuustu natuke hiljemaks ka.
Kartulid on mõttekas enne ahju panemist natuke läbi keeta, muidu peaks neid ahjus hoidma liiga kaua (kõht läheb liig tühjaks siukse aja peale). Poolita poolkeedetud kartulid, aseta igaüks omaette fooliumipesasse. Pritsi või pintselda pealt õliga, riputa natuke soola ja kata täidisega. Igale kartulile nirista peale umbes 2 spl puljongit. Võimaluse korral kata ahjuvorm kinni, kas fooliumi või sobiva kaanega. Küpseta 180℃ ahjus vähemalt tund aega. Võta ahjust, riputa igale ühele peale veel natuke riivjuustu ja lükka ahju veel umbes 15. minutiks. Siis ahjust välja ja kapist salat peale!

Kartuli küpsust peaks kindlasti enne ahjust võtmist kontrollima, kui tundub, et pole veel täitsa pehme siis küpseta aga edasi. Pooltoores kartul pole üldse maitsev. Ja need suured kartulid võtavad ju aega, et valmis saada. Ma tegelikult tegin ise ilma puljongita ja tundus täitsa, et jäid natuke kuivaks. Seega soovitan natuke vedelikku igal juhul lisada.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *