Inglise puuviljakeeks

Lubage, ma räägin teile ainsast keeksist mis PeZile maitseb. Maitseb nii, et sööb mitu tükki järjest! Täitsa ise küsib ka, et tahaks keeksi. Saladus? 48 tundi rummis immutatud puuviljad ja kaks nädalat külmkapis laagerdumist. See on see kuulus inglise puuviljakeeks, mida Mari-Liis tegi ja väga palju nami-namikad ka. Sest see on tegemist väärt, tõepoolest, on. Tegin seda 2 suurt pätsi, millest ühe ma täna külla kaasa võtan. Ma juba kujutan ette, kui väga see maitsma hakkab kõigile.

250 g pehmet toasooja võid
200 g suhkrut
4 suurt muna
275 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 dl rummi
600 g kuivatatud hakitud puuvilju (näiteks musti ploome, kirsse, rosinaid, aprikoose)

Pese ja haki puuviljad, vala peale rumm ja jäta külmkappi tõmbama 24 tunniks (mul jäi 48 tunniks). Vahusta toasoe või ja suhkur, lisa ükshaaval munad. Lisa omavahel segatud jahu ja küpsetuspulber ning puuviljad, sega ja pane taigen võitatud keeksivormi. Küpseta 175°C ahjus kuni sisse torgatud puutikk puhtaks jääb (1 tundi-2 tundi, sõltuvalt ahjust). Kui keeks küpsemise ajal liiga pruuniks kipub minema, kata fooliumiga.
Mässi jahtunud keeks tihedalt fooliumisse ja lase jahedas seista nädal kuni … ? Kuu?

Meie omad nii kaua seisnud ei ole ega ei seisa ka. Aga 2 nädalat küll ja kui keeks on ka kohe maitsev, on ta väga palju parem, kui on saanud laagerduda mõnda aega. Siis on puuvilja ja rummi maitse saanud ühtlaselt läbi keeksi levida ja selle ära “immutada”.

You may also like...

4 Responses

  1. Mari-Liis says:

    Ükskõik kui palju ma neid keekse teen, on lõpuks ikka kinkimiseks puudu ja ikka küpsetan eelmisel päeval, et järgmisel külla kaasa võtta:)
    Maitseb ka nii hästi, ehkki jah, laagerdununa on veelgi aromaatsem.
    Minule lähevad keeksid igatmoodi väga hästi peale, aga mu mehele maitseb ainukesena just see jõulu oma:)

  2. Kärt says:

    Sama siin, mulle ka väga maitsevad igasugused keeksid aga meeslemmikule vaid see :)

  3. Siim says:

    Oujee, täna saab keeksi? :)

  4. Kärt says:

    Oujee, saab :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com