Ürdikana

Lubage mul kõigepealt öelda: mmmmmm… ! Või siis: omnomonomnomnom!

1 terve jahutatud broiler
2-3 tl meresoola
musta pipart
1 spl kuivatatud basiilikut ja natuke värsket ka
2 spl kuivatatud punet
paar spl extra-virgin oliiviõli

Loputa broiler seest ja väljast, kuivata köögipaberiga ja hõõru osa soolaga nii seest kui väljast. Pista küpsetuskotti, lisa ka kõik ülejäänud maitseained pluss veel veidi soola ning kogu õli, sulge kott ja raputa kõik ilusti sees segamini. Jäta marineerima külmkappi vähemalt 24h. Järgmisel õhtul küpseta keskmisel kuumusel 1,5 tundi (1 tund 1 kg broileri kohta) ja naudi!

See kana lausa tahtis koost laguneda, kui ma koti lahti lõikasin. Liha oli niivõrd mõnusalt pehme ja mahlane, parasjagu maitsestunud ja ohh, kui väga maitsev. Soovitan kõikidele kanasõpradele, see on ju imelihtne teha, kõigele muule heale veel lisaks. Umbes kolmandiku võrra odavam kui poest osta Talleggi maitsestatud kana ja ilma E621-ta. Ja kas ma juba ütlesin, et väga maitsev?
Aga ka meie lähme lühikesele reisile, nimelt homme istume lennuki peale mis viib meil üle mere Anni ja Kaspari juurde külla Londonit uudistama ja minu tähtsat juubelit tähistama. Kohtumiseni nädala pärast!

You may also like...

1 Response

  1. maitsev says:

    Ooo, n2eb t6esti maitsev ja mahlane v2lja. Peab proovima!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *