Köögivilja-oasupp

Pärast pühadeaegset söömarallit mõtlevad kindlasti paljud suppidele ja muudele kergematele roogadele tänulikkusega ja söövad neid veel tänulikumalt. Ka mina pole erinev. Sel nädalal läheb juba kolmas supp ja loodetavasti varsti hakkavad püksid jälle ilusti jalga istuma, selle asemel, et oma ootamatu kitsusega ebameeldivalt meenutada, et 2 viimast nädalat möödus söömise ja pidutsemise tähe all.
See supp on kindlasti üks neist, mida võiksite ära proovida. Esmapilgul tagasihoidlik supp on aga tegelikult väga maitserikas ja üldsegi mitte igav. Retsept siit, kuigi seal sisalduvast pastast otsustasin loobuda.

Pesto:
1 potijagu värske basiiliku lehti
2-3 spl purustatud tomateid
3 tl riivitud parmesani
2 tl extra-virgin oliiviõli
1 küüslauguküüs

Supp:
2 porrut
2 porgandit
1 keskmine kartul
veidi oliiviõli
1,5 liitrit puljongit (nt. Herbamare)
150 gr rohelisi ube (kasutasin külmutatuid)
1 purk kurnatud valgeid ube
veidi tšillihelbeid
riivitud parmesani
soola

Pestoks püreesta kõik koostisained ühtlaseks massiks. Supiks pese, koori ja kuubista köögiviljad, kuumuta potis õli ja hauta neid paar minutit. Lisa puljong, tšillihelbed, maitse järgi soola ja lase keeda kuni köögiviljad on peaaegu pehmed ehk kuskil 5-7 min. Lisa külmutatud oad ja valged oad, lase supil veel paar minutit keeda, tõsta pott kuumuselt ära.
Serveerimiseks pane teelusikatäis pestot supikaussi, tõsta peale supp ja supile riivi parmesani.

Enne söömist sega pesto supiga veidi segamini, supi kõrvale sobib viil röstitud sepikut nagu valatult (et mitte öelda nagu rusikas silmaauku).

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *