Üks terav supp

Tänane treat oli terav supp kookospiima ja nn. merekokteiliga. Ehk siis sinikarbiliha ja krevettidega. Kuna üks osapool siin majapidamises ei võta kala suu sissegi, siis tuleb muid merelisi elukaid rohkem söögiks tarvitada. Selle supi tegemist ma päris enda peale võtta ei saa, suht kahasse tegemine oli seekord. Arvestades, et ma olen kõikvõimalike karpide ja muude selliste asjadega ikka väga vähe kokku puutunud, siis seda poolt köögist jagab natuke rohkem PeZ. Käisime paar päeva tagasi restoran Tigus ka söömas, selle kohta on ka post tegemata (aga tuleb). Aga supi jaoks alljärgnevad asjad

1 purk kookospiima
250gr sinikarbiliha ja krevette (külmutatud)
5-8 rohelist piprakauna
3 küüslauguküünt
1 sibul
150 gr austerservikuid
cayennipipart, ingverit, tšillit, soola, valget pipart
vett ja 1 puljongikuubik
Lase veel keema tõusta, poeta sisse kuubik puljongit ja tükeldatud seened. Keeda paar minutit ja lisa merelised ja hakitud sibul, küüslauk ja ingver. Maitsesta. Cayennipipraga oleks mõistlik ettevaatlikult ümber käia, äärmiselt terav! Ehk siis üks väike näpuotsatäis on küll. Lisa kookospiim ja piprakaunad ning lase supil muliseda umbes 5-10 min. Enne serveerimist on mõistlik supil lasta natuke jahtuda. Karbisöökide jaoks on hea kõrvale süüa sooja valget saia.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *