Nuudlisupp wakame salatiga

Nuudlisupp wakame salatiga

Wakame salati avastasime alles hiljuti, just möödunud nädalal, kui Sushicafe’st valisin, mida tellida. PeZ arvas, et seda võiks ka proovida. Eile Stockmannist läbi põigates nägin meeldiva üllatusena ka seda seal müüdavat. Palusin endale karbikese, et selle kallal natuke niisama maiustada ja ülejäänud nuudlisuppi lisada.
Tekstuur on wakamel pigem nagu pooltoorel nuudlil, erkroheline värv on eriti silma rõõmustav ja maitse salatil on kergelt vürtsikas. Meile maitseb. Nagu internetist lugeda võib, lisatakse seda enamasti suppidele ja salatitele.

2 broilerikoiba
1 valge sibul
1 pöidlasuurune ingverijupp
0,5 tl tšillihelbeid
1-1,3 l puljongit
150 gr munanuudleid
150 gr värsket spinatit
poole laimi mahl
1 spl kalakastet
150 gr wakame salatit
1 tl palmisuhkrut (võib tavalise suhkruga asendada)
soola

Pane broilerikoivad koos terve kooritud sibula, tšillihelveste, soola ja kooritud ingverijupiga keema. Keeda madalal tulel umbes 30 minutit, aeg-ajalt vahtu riisudes. Tõsta koivad vedelikust välja, lase veidi jahtuda ja puhasta liha kontide küljest lahti. Eemalda puljongist ka ingveritükk ja sibul, viska ära. Pese spinat ja lisa koos nuudlite ja puhastatud lihaga vedelikku, maitsesta soola, laimimahla, kalakastme ja suhkruga. Lase korraks veel keema tõusta, siis eemalda pott kuumuselt.
Serveeri supp taldrikutesse ja lisa igale portsjonile eraldi wakame salat.
Sellest kogusest saab umbes 4 portsjonit.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *