Suvikõrvitsasupp sinihallitusjuustuga

Ma võiks juttu alustada sõnadega “Praegu, kui käimas on suvikõrvitsa hooaeg ja on tegu nende realiseerimisega sest aed uputab neist… ” nagu paljud blogid praegu aga ma ei tee seda. Sest mul pole seda aeda, kus uputaks suvikõrvitsatest. Ka maal pole seda aeda, sest Seljaküla peenrad said sel aastal pika puhkuse. Mina saan oma üksikud suvikõrvitsad poest või turult ja mul ei uputa nendega mitte üks raas. Aiapuudusest üle olles saab ka turukõrvitsast ühe toreda supi kokku keeta.

1 suur suvikõrvits või mitu väikest
1 suur valge sibul
3 küüslauguküünt
125 gr sinihallitusjuustu (kasutasin Aura Gold juustu)
0,5l puljongit
soovi korral 1 tl sidrunimahla
soola, õli

Serveerimiseks:
pruune šampinjone
palsamiäädikat
soola

Haki sibul ja koori küüslauguküüned, hauta neid väheses õlis umbes 5 minutit. Haki suvikõrvits kuubikuteks ja lisa potti koos puljongiga. Lase neil pehmeks haududa, nii umbes 10 min maksimum, lisa juust. Püreesta kõik kas sauseguriga või blenderis, maitsesa soovi korral sidrunimahlaga. Prae hakitud seened, lisa soola ja sorts palsamiäädikat ning kaunista nendega supp.

Sidrunimahla võiks lisada need, kellele meeldib supis väike hapukus, see lõikab hästi natuke ka juustu maitset, annab veidi nagu vunki juurde. Aura Gold on iseenesest päris intensiivse maitsega minumeelest, soovitan esialgu natuke vähem seda supi sisse panna ja pärast vastavalt maitsele juustu sisaldust timmida.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *