Mooni-sidrunikeeks

Uuteks lemmikuteks on mul saanud mooniseemned. Need mõnusalt krõmpsuvad ja hambavahesid ummistavad mustad täpikesed annavad koogile huvitava meiki ja tekstuuri, mida muudmoodi üsna võimatu saavutada. Ja sidrun on kahtlemata mooniseemnete parim sõber, selles ei ole mingit kahtlustki.
Aasta ilmselt palavaimat nädalavahetust Eesti ühes palavaimas paigas, Võrus veetes läks see keeks ikkagi kaubaks, hoolimata lämmatavast niiskest ilmast, ilmselt tänu oma hapukale maigule. Retsepti kombineerisin mitmest kokku, selle retsepti aluseks võttes.

250 gr toasooja võid
3 muna
3 dl suhkrut
7 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
3 dl keefiri
2 banaani
100 gr mooniseemneid
1 suure sidruni koor ja mahl
veidi soola

Vahusta või ja suhkur, lisa ükshaaval munad. Purusta kahvliga banaanid ja sega taignasse. Lisa segule sidrunikoor ja mahl, mooniseemned ja keefir, sega ühtlaseks. Lisa taignasse omavahel segatud kuivained. Vala taigen võitatud vormi ja küpseta 180° ahjus vähemalt 1 tund ja 15 minutit. Kui keeks hakkab pealt liiga pruuniks tõmbuma, kata see pealt fooliumiga. Kontrolli küpsust puutikuga, see peab olema täiesti kuiv. Võta keeks ahjust, lase vormis veidi jahtuda, seejärel kummuta alusele. Mähi keeks foolimisse ja lase tõmmata kuni järgmise päevani.

Ideaalne hommikukohvi, lõunakohvi või õhtutee kõrvale. Pärast söömist on soovitatav peegli eest läbi käia ja hambavahed ära puhastada.

You may also like...

1 Response

  1. oks says:

    meigitud kook! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *