Pastinaagipüree lillkapsaga

Hetkel vist juurikatel päris hooaeg veel ei ole aga kui leidsime Bioteegist ühe suure ja uhke pastinaagi, siis PeZ tahtis, et sellest saaks püree. Top Chefis võistlevad kokad kasutavad seda magusat juurikat üsna tihti, kusjuures. See reality on meie igasuvine reedene meelelahutus, saade, mis veel on põhiliselt pühendatud toidule, mitte draamale.

1 pastinaak
1/2 keskmist lillkapsast
1 liiter puljongit
1 tl võid
1 dl 35% koort
soola

Puhasta ja tükelda pastinaak ja lillkapsas, keeda neid puljongis, kuni köögiviljad on pehmed. Kurna ja püreesta köögiviljad, sega sisse või. Vahusta vahukoor, sega õrnalt püree hulka ja maitsesta soolaga.

Lillkapsas mahendab pastinaagi magusust päris palju ja püree sai eriliselt õhuline lisatud vahukoorele. Selle võib ka lisamata jätta, kui tundub, et see üldse ei meeli või vajalik ei ole. Püree sobis hästi praetud kukeseente ja värskete soolakurkide kõrvale. Kindlasti ka mahlase veisesteigi või muu lihalise kõrvale oleks vääriline partner.

You may also like...

2 Responses

  1. Pesukaru says:

    Väga ilus uus bloog!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *